Bu haberleri okudunuz mu? Asgari ücret, bağış kültürü, hayat pahalılığı, altın, uyuşturucu, dolandırıcılık, Epstein

Bu haberleri okudunuz mu? Asgari ücret, bağış kültürü, hayat pahalılığı, altın, uyuşturucu, dolandırıcılık, Epstein

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Yeni arkadaş edinmek artık daha mı zor? 'Enerjim yok!'

Pek çok farklı sebeple insanlar yeni arkadaş edinmiyor ya da istese de edinemiyor. Pandemi de buna etken, içinde bulunduğumuz çağ da. Peki gerçekten yeni arkadaş edinmek daha mı zor? Bir düşünün en son ne zaman yeni bir arkadaş edindiniz?

Bakoyannis: 'Atina ve İstanbul yeni bir başlangıç yapıyor'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun inisiyatifiyle ilk kez düzenlenen B40 Balkan Belediye Başkanları Zirvesi'nde, 11 ülkeden 24 katılımcı bir araya geldi. Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis Haber Global'in sorularını yanıtlarken işbirliği, ortak vizyon ve yeni bir başlangıç vurgusu yaptı.

Yalancı bahar...

Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe ile 1-1 berabere kalırken daha arzulu oyun beklentilerini de boşa çıkardı. Sarı-lacivertliler, derbi galibiyetini bir rüzgara çeviremezken Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada farkı açma ve ikincilik ortağı olma fırsatını da tepti.

Sergen Yalçın çözümü nasıl bulacak? Krizin şifresi ve çıkış yolu...

Son 6 resmi maçını kaybeden ve kaotik bir dönem geçiren Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, 4-0'lık Giresunspor yenilgisinin ardından istifa sinyalleri verdi ancak yönetimle yapılan toplantıdan "Devam" kararı çıktı. Peki "Çözüm bulamıyorum" diyen Sergen Yalçın ne yapacak? Geçmişe bakmak faydalı olabilir...

Yeni icat edilen kelime Fransa'yı nasıl ayağa kaldırdı? 'İdeolojik bir saldırı!'

Ünlü Fransızca sözlük Le Petit Robert'e, yeni bir kelime eklendi, ülke ayağa kalktı! Cinsiyet belirtmeyen 3. tekil şahıs zamiri 'iel' sözlüğe girerken Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ve Fransa Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer da dahil olmak pek çok kişi karara isyan etti. Peki neden?

Erkeklerin kilo vermesi daha mı zor? Uzmanlar yanıtladı...

Erkekler gerçekten kadınlardan daha mı zor kilo veriyor? Bu sorunun bilimsel ve psikolojik yanıtları aranıyor. Araştırmalar ise çarpıcı bir gerçeği ortaya koymakta. Aslında erkeklerin durumu biraz farklı... Peki nasıl?

Ekonomik sıkıntılarda çekirdek aile dayanışması: Sıkıştığımızda ilk kapı

Hayat pahalılığı hayatın bir numaralı gündem maddesi. Türkiye'de ise ekonomik sıkıntı dönemlerinde aile dayanışması ön plana çıkıyor. Kimi uzmanlar bu dayanışma bağlarının son yıllarda zayıfladığı görüşünde. Yine de maddi destek için çalınan bir numaralı kapı hala aile.

Uyuşturucuya bağlı ölümlerde büyük düşüşün sebebi ne?

Gün geçtikçe yakalanan uyuşturucu miktarı artarken uyuşturucuya bağlı ölümlerdeki büyük düşüş dikkat çekiyor. 2017 yılında uyuşturucudan 941 kişi hayatını kaybederken 2021'in ilk 7 ayında kayıp sayısı 72'ye indi. Bazı uzmanlara göre bağımlı sayısı artıyor.

Piyasalar hareketli... Amerikan Merkez Bankası ne dedi?

Piyasalar Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimaline odaklandı. Başkan Powell'ın açıklaması TL'nin de değerini düşürürken, petrol fiyatlarında inişler gözlendi. Peki Powell ne demek istedi? Dünya ekonomisi yeni bir döneme 'merhaba' mı diyor?

Kutuplara yağmur yağarsa ne yapacağız?

Yapılan araştırmalar 2060'lı ve 2070'li yıllarda kutuplara yağmur yağmasını bekliyor. Uzmanlara göre bu bir felaket. Kutupların iklim dengesinin bozulmasının sandığımızdan büyük sonuçları var...

Epstein'ın suç ortağı: Kızları o getiriyordu!

21. yüzyılın gördüğü en büyük sapıklardan olan Jeffrey Epstein bir hapishane hücresinde kendisini asalı 2 yıl oldu. Suç ortağı olduğu iddia edilen Ghislaine Maxwell ise adalet önünde hesap veriyor. Epstein ne yapmıştı? Yaşça küçük kızlarla ilişkiye girmesini sağlayan Maxwell kendini nasıl savunuyor?

Ekonomi bağış kültürünü nasıl etkiledi? 'Bağış aldığım insanlar iş soruyor'

Türkiye'de köklü bir vakıf ve bağış verme, hayır yapma kültürü var fakat dernekler son zamanlarda ekonomik olarak zorlanıyor. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen dernek yöneticileri anlattı...

Bu ne cesaret! Gerçek avukatları kullanarak dolandırıcılık peşindeler📞

Sizi biri arıyor. Karşıdaki avukat. İnanmıyorsunuz, sicil numarasını söylüyor ve diyor ki: Eğer bana 200 TL vermezsen karşılığında 6 bin TL ceza ödeyeceksin. İşte böyle bir olay Esra Kaçar'ın başına geldi.

Pereira yönetiminde rahat maç yok

Fenerbahçe Pereira yönetiminde ligde bir maçta üç gol atamazken, bu sezon Altay karşısındaki maç dışında rahat bir galibiyet alamadı.x

Ekonomide Nureddin Nebati dönemi nasıl olacak?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. Lütfi Elvan istifa ederek görevden affını istedi. Peki ekonomi yönetiminde artık ne değişecek? Geçen kasım ayında değişen Merkez Bankası Başkanı, Hazine ve Maliye Bakanı koltukları aradan bir yıl geçtikten sonra tekrar değişmiş oldu.

Güneş sisteminin cehennemi Venüs: Bir zamanlar Dünya gibiydi

İklim değişikliği dünyanın önündeki en somut tehdit. Seller, yangınlar, buzullar her şeyin dengesi şaştı. Bir zamanlar Dünya'nın şimdiki durumuna benzeyen Venüs'ün şu an yüzey sıcaklığı 450 santigrat derece!

Bir Türkiye klasiği... Altınlar neden yastık altında?

Türkiye'de vatandaşlar imkanları dahilinde yastık altı altın birikimi yapmaya çalışıyor ve bunda başarılı olanlar da var. Sıradan evlerden binlerce liralık ziynet çıkabiliyor. Peki vatandaş neden yastık altını tercih ediyor? Başka ülkelerde de halk altına bizim kadar düşkün mü?

Ekonomik durum dolandırıcıların iştahını kabarttı: Her gün yeni vurgun...

Ekonomik sıkıntılar arttıkça vatandaşlar yeni Sülün Osmanların yalanlarına daha fazla inanmaya açık oluyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar ise son zamanlarda yepyeni numaralar ile karşımızdalar.

Zam üstüne zam: Kasım 2021

Yılın son çeyreği her zaman fiyat artışları ve zamlar ile anılır fakat geride bıraktığımız Kasım 2021'deki zamlar uzun yıllardır görülmeyen cinstendi. Devlet vergi ve cezalara yüzde 36 zam yaparken, benzin fiyatları takip edilemedi. Döviz kuru 9'dan 13'e çıktı. Gelin yaşananları bir hatırlayalım.

Amerika duraklama döneminde mi?

Dünya siyasetinde Amerikan hegemonyasının sonu tartışılırken bazıları kültür ve bilim alanında da ABD'nin yerinde saydığını düşünüyor. Peki sebepleri ne olabilir?

Sistem ülkesi Almanya'da Almanlar sistemden şikayet etmeye başladı!

Dünyanın en düzenli ve disiplinli ülkeleri arasında gösterilen Almanya'da pandemi sonrası sistem sorunları yaşanıyor. Kimileri taksicilerden, kimisi inşaat izni alamamaktan, bazıları ise ağır bürokrasiden şikayetçi. Saat gibi işleyen ülke aksıyor mu?

Fransa'da gözde meslek: Cenaze danışmanlığı

Fransa'da yeni bir meslek öğrenmek isteyenler iş garantisi olduğunu düşündükleri cenaze organizasyon şirketlerine akın ediyor. Özellikle Covid-19'dan sonra iş başvurularında büyük bir artış yaşanmış. Fransızlar maaşı düşük bulsalar da işlerinin garanti olduğundan eminler.

Bir asker nasıl spor yapar? Mekik gitti, deadlift geldi!

Savaşlar gittikçe daha fazla teknoloji ile yapıldıkça askerlerin fiziksel dayanıklılıklarını korumak daha önemli hale geliyor. Amerikan ordusu yeterlilik testini değiştiriyor. Askerler için profesyonel atlet modeli deneniyor.

Instagram'ın elde tutma taktiği: Gel sen ikinci bir hesap aç!

Sosyal medya yeni dönemde daha kapalı topluluklar ile yoluna devam edecek gibi. Yıllar içerisinde o kadar çok insanı arkadaş olarak ekledik ki ana sayfamız bir sirke dönüştü. Instagram bizleri ikinci bir hesaba dahil ederek sıkılmamızı engellemek istiyor. Çare olur mu? Yoksa çözülme başladı mı?

Saçımızı neden boyuyoruz? Antik çağdan gelen bir gelenek...

52 yaşındaki Jennifer Lopez'in saçını pembeye boyaması olay oldu. Yakıştıranlar ve nefret edenler bir sosyal medya geleneği olarak köşelerine çekildi. İnsanlar antik çağlardan beri saçlarını boyuyor. Peki bu gelenek nerede başladı?

Kaynak: Haber Global TV