Batman Cezaevi'nde bazı mahkumlar koğuşu ateşe verdi

Batman Cezaevi'nde bazı mahkumlar koğuşu ateşe verdi

Batman M tipi Kapalı Cezaevi'nde bugün akşam saatlerinde İnfaz Yasası'nda değişiklik yapılmasını talep eden bazı tutuklu ve hükümlülerin yataklarını yakarak, görevlilerin koğuşlara girmesini engellemeye çalıştığı bildirildi.

Batman'da yaşanan olayların ardından Batman Valisi, İl Jandarma Komutanı ve Cumhuriyet Başsavcısı cezaevine gitti. Cezaevine çok sayıda güvenlik görevlisi, ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.  

Batman Barosu, "Baro Başkanımız ve yöneticilerimizin Batman Barosu binasında, ilgililerle sürekli irtibat halinde olduğunu,gelen bilgilere göre koğuşlara müdahalelerin yapıldığını ve herhangi bir can kaybının olmadığını belirtmek isteriz" şeklinde açıklama yaptı.

Batman Cezaevi'nde bazı mahkumlar koğuşu ateşe verdi - Resim : 1

BATMAN BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki olayın kontrol altına alındığını, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda akşam saatlerinde bazı adli suçluların karıştığı münferit bir olayın meydana geldiği bildirildi.

"Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır." ifadesine yer verilen açıklamada, ceza infaz kurumunun normal işleyişine döndüğü belirtildi.

Öte yandan durumu öğrenen bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarının olayla ilgili bilgi almak için M Tipi Ceza İnfaz Kurumu önüne geldiği görüldü.

Batman Cezaevi'nde bazı mahkumlar koğuşu ateşe verdi - Resim : 2

Batman