Barış Pınarı Harekatı'nda şehit sayısı 2'ye yükseldi

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit sayısı 2'ye yükseldi

Barış Pınarı Harekatı'nın üçüncü gününde şehit haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Böylelikle harekatta şehit olan asker sayısı 2'ye yükseldi. Fırat'ın batısındaki Azez'de de 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

ŞEHADET HABERİ AİLESİNE VERİLDİ

 İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek'in (44) şehadet haberi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki babaevine ulaştı. Şehidin Yeni Mahalle'deki babaevine giden Kaymakam Ejder Demir ve beraberindeki askeri yetkililer aileye şehadet haberini verdi.  Haber üzerine eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Bu arada, şehidin Tunceli'deki eşi Gülseren Bebek'e de şehadet haberinin verildiği öğrenildi.  İki çocuğu bulunan şehit Bebek'in Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığında görevliyken Barış Pınarı Harekatı'na katıldığı öğrenildi.

Harekat bölgesinde, YPG/PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada dün de 1 asker şehit olmuştu, 3 de asker yaralanmıştı.

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit sayısı 2'ye yükseldi - Resim : 1

FIRAT'IN BATISINDAKİ AZEZ'DE SALDIRI: 2 ŞEHİT

Açıklamada şehidin ailesine başsağlığı dilendi. Suriye'nin Azez bölgesinden de şehit haberi geldi. Saldırı Halep kentine bağlı Azez bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri üsse düzenlendi.

PKK/YPG'li teröristlerin havan ve roketli saldırısında 5 asker yaralandı. Durumu ağır olan uzman çavuş Abdülhamit Bilgen ve uzman onbaşı Yunus Mermer şehit oldu. İki şehit için Gaziantep Havalimani'nda tören düzenlendi. Ardından cenazeler memleketlerine uğurlandı.

BAKAN AKAR, ŞEHİT AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek ve Balıkesir'de eğitim sırasında şehit düşen Ulaştırma Er Oğuzhan Er'in ailesine başsağlığı mesajı yayımladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek ve Balıkesir'de eğitim esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Ulaştırma Er Oğuzhan Er'in ailelerine başsağlığı diledi.


son dakika son dakika haber