Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 702 oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 9 gündür devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 702 oldu.

Barış Pınarı Harekatı'nda 9'uncu günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 702'ye ulaştı. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili diplomasi trafiği hızlanırken, Resulayn ve Tel Abyad'ın dış bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun arama ve teröristlerle mücadelesi de tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Fırat'ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 702 oldu" denildi.


60 TÜNEL BULUNDU

SMO birlikleri kontrolü sağladığı alanlarda, teröristlere ait 60 tünel ele geçirdi. Kent genelinde 300 tünelin bulunduğu, tünellerin uzunluğunun 100 kilometreleri bulduğu öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, 6 keskin nişancının sağ olarak ele geçirildiği ileri sürüldü.

Dün ve bugün Rasulayn’nın farklı bölgelerine topçu birlikleri tarafından atışlar yapıldı. Özellikle kentin doğu kısmında bulunan alanlar peş peşe topçu birlikleri tarafından, fırtına obüsleri ile vuruldu. Topların düştüğü iki farklı noktadan siyah dumanlar yükseldi. Zaman zaman alevler de gözükürken, yangınlar iki saat boyunca sürdü. Kentin iç kısımlarında ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 702 oldu - Resim : 1

son dakika son dakika haber Barış Pınarı Harekatı Milli Savunma Bakanlığı