Bakanlıktan aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Bakanlıktan aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin açıklama

Bakanlıktan gelen açıklamada, ''Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu 2020 yılının 6 aylık döneminde kadın cinayetlerinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında düşüş sağlandı" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, alınan önlemler sonucu 2020 yılının 6 aylık döneminde kadın cinayetlerinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında düşüş sağlandı.

Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının engellenmesine yönelik alınan tedbirler, yapılan bilgilendirme faaliyetleri, yürütülen eğitimler etkisini göstermeye başladı.  2020 yılının 6 aylık döneminde 6284 sayılı Kanun kapsamında meydana gelen olaylar incelendiğinde,  kadın cinayetleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında düştü. 2020’nin 6 aylık döneminde 115 kadın hayatını kaybederken, geçen yıl aynı dönemde 173 kadın hayatını kaybetti. 

Bu yılın Haziran ayı ile geçen yılın aynı dönemi mukayese edildiğinde ise kadın cinayetlerinde yüzde 18 azalış görüldü.  Aile içi ve kadına yönelik şiddetin son bulmasına yönelik çalışmalar ve alınan tedbirler ise artarak devam ediyor. Hedefimiz aile içi ve kadına yönelik şiddetin tamamen son bulmasıdır.

kadına yönelik şiddet