Bakan Pakdemirli'den 'Gelibolu' açıklaması: Yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gelibolu'daki yangınla ilgili olarak, "Yerleşim yerlerinde riskler ortadan kalktı" dedi. Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ifade ederek soğutma çalışmalarına geçildiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale'de Gelibolu bölgesinde çıkan orman yangına ilişkin bilgilendirme açıklaması yaptı. Yangın bölgesinde açıklama yapan Pakdemirli, "Şu saat itibarıyla buradaki yangın da kontrol altında, soğutma faaliyetleri sürdürülüyor" dedi. Pakdemirli, 450 hektar alanın etkilenmiş gözüktüğünü ifade etti. 

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları:

"Yerleşim yerlerinde riskler ortadan kalktı. Bu sabah itibarıyla 5:50'de bu bölgede güneş doğuyor ancak biz yarım saat daha erken hava araçları ile müdahaleye başladık. Sabah hava araçları ile beraber müdahaleler sürdü. Gün boyu 50-70 kilometre arasında rüzgar ile mücadele ettik. 

 

450 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Şu ana kadar 450 hektar alanımız etkilenmiş gözüküyor. Orman köyleri kapsamında, orman teşkilatımız tarafından köylülerimizin, tarımsal hasarlarını karşılamak maksadıyla belli bir fonu tahsis edeceğiz. 

ŞU AN İTİBARIYLA YANGIN KONTROL ALTINDA, SOĞUTMA FAALİYETLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Vatandaşlarımızdan çok daha hassasiyetli davranmalarını rica ediyoruz. 750 insanlı, 100 kadar insansız kule ve İHA'larla görev yapıyoruz ama tüm bunların ötesinde vatandaşımızın herhangi bir yerde gördüğü yangınları bize iletmesi önemli. Şu saat itibarıyla buradaki yangın da kontrol altında, soğutma faaliyetleri sürdürülüyor."

son dakika son dakika haber