Bakan Akar'dan harekat açıklaması: Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız

Bakan Akar'dan harekat açıklaması: Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada "Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yapılan Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi.

"AMACIMIZ BÖLGEYİ TERÖRDEN TEMİZLEMEK"

Türkiye'nin amacının bölgeyi terörden temizlemek olduğunu belirten Akar, "Amacımız barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini gerçekleştirmektir" dedi. Akar, bölgede yaşayan dini ve etnik grupların güvenliğine de büyük önem atfettiklerini söyledi.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NI HATIRLATTI

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ vurulan darbeye de değinen Akar "Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 binden fazla radikal DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getiren, TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda sahada DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek koalisyon ve NATO ülkesi ordusudur. DEAŞ'ın kutsiyet atfettiği Dabık bölgesini kontrol altına aldığımızda örgüte en büyük askeri ve ideolojik darbe vuruldu" dedi

"YPG KÜRTLERİN, DEAŞ MÜSLÜMANLARIN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"

"PKK/KCK/PYD-YPG Kürtlerin, DEAŞ da Müslümanların temsilcisi değildir" diyen Akar,"Mehmetçik; Fırat'ın doğusunda da Suriyeli kardeşlerinin yanında, terör örgütlerinin karşısında olacaktır" ifadelerini kullandı.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU

"Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız" diye konuşan Akar, sınırda terör koridoru oluşmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

"BU HASSASİYETİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Akar açıklamasını "Bugüne kadar olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı'nda da sivil/masum insanlar, tarihi eserler, kültürel ve dini yapılar ve çevre dokunulmazdır. Operasyonların gecikmesi pahasına da olsa bu hassasiyetimizden vazgeçmeyeceğiz." diyerek sonlandırdı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Barış Pınarı Harekatı Suriye