Azerbaycan: Ermenistan'a ait 2 savaş uçağı düştü

Azerbaycan: Ermenistan'a ait 2 savaş uçağı düştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'a ait 2 savaş uçağının dağa çarparak düştüğünü duyurdu.

Ermenistan tarafından geçtiğimiz pazar günü Azerbaycan topraklarına saldırı düzenlenmişti. Sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine Azerbaycan, topraklarındaki güvenliği sağlamak için karşı harekat başlattı. Bugün ise Azerbaycan, Ermenistan'a ait 2 savaş uçağının dağa çarparak düştüğünü açıkladı.

Açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Bizim elimizdeki bilgilere göre dün Ermenistan'a ait 2 adet Su-25 savaş uçağı dağa çarptı ve düştü" ifadelerini kullandı.

Erivan yönetimi, bir SU-25 uçağının Türk savaş uçağı tarafından vurulduğunu iddia ederek, fotoğraflarını yayınlamıştı. Türkiye ve Azerbaycan'dan bu iddiaya yalanlama gelmişti. 

Azerbaycan: Ermenistan'a ait 2 savaş uçağı düştü - Resim : 1

2300 ERMENİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde bir açıklama yayınlamış, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktarmıştı. Açıklamada yer alan ifadeler şu şekildeydi: "27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askeri öldü. Yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın 200'den fazla top ve füze sistemi, yaklaşık 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, yaklaşık 50 tanksavar silahı ve 55 otomobil imha edildi."

 

son dakika son dakika haber