AYM üyesinin "Işıklar yanıyor" tweet'ine Bakanlık'tan yanıt

İçişleri Bakanlığı AYM
AYM üyesinin "Işıklar yanıyor" tweet'ine Bakanlık'tan yanıt

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım "Işıklar yanıyor" notuyla tweet attı. Yıldırım'ın ardından İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor." paylaşımında bulundu. Yıldırım'ın bu tweet'ine AK Parti'den de tepki geldi.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından “Işıklar yanıyor” notuyla AYM binasının fotoğrafını paylaştı. 

AYM üyesinin "Işıklar yanıyor" tweet'ine Bakanlık'tan yanıt - Resim : 1

Yıldırım, "Işıklar yanıyor” tweet'ini yerel mahkemenin Enis Berberoğlu kararının ardından attı. Yıldırım'ın bu tweet'i sosyal medyada gündem oldu.

YILDIRIM: HUKUKUN IŞIĞINI KASTETTİM

Yıldırım, daha sonraki paylaşımında “Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” dedi.

AYM üyesinin "Işıklar yanıyor" tweet'ine Bakanlık'tan yanıt - Resim : 4

TWEET'LERİ SİLİP BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI

Paylaşımın gündem olması sonucu Yıldırım, sosyal medya hesabını 'korumalı' hale getirip söz konusu paylaşımları sildi. Yıldırım, daha sonra hesabını yeniden herkese açarak ''Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir.'' dedi.

AYM üyesinin "Işıklar yanıyor" tweet'ine Bakanlık'tan yanıt - Resim : 6

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR

Bu paylaşım üzerine İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından da bir tweet atıldı. Bakanlık, paylaşımına “Işıklarımız hiç sönmüyor” notunu düştü.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada “ Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları millet açar, millet kapatır” dedi.

AK PARTİLİ MUŞ: TEHDİT İMASI İÇEREN SÖZLERİ KINIYORUZ 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Yıldırım'a tepki göstererek “Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!” ifadelerini kullandı.

"BU NE SAÇMALIK, KENDİNİZE GELİN"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Yıldırım'a tepki göstererek şunları kaydetti:

"Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ: AYM ÜYESİNİN ANAYASAL DÜZENİ TEHDİT ETMESİ HUKUKSUZLUKTUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın anayasal düzeni tehdit ettiğini öne sürerek sosyal medya hesabından şunları söyledi:

''Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz. AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur."

 

Kaynak: Haber Global TV

anayasa mahkemesi engin yıldırım AYM Üyesi Engin Yıldırım