Antalya'yı fırtına vurdu, 5 metrelik dalgalar oluştu, ağaçlar devrildi

Antalya

Antalya'da hızı saatte 85 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde 5 metre boyunda dev dalgalar oluştu. Kentte bazı ağaçlar ve evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri devrildi.

Antalya'da son 24 saatte rüzgarın hızı 85.7 kilometreyi buldu. Döşemealtı Nebiler Orman Sahası'nda metrekareye 98.3, kent merkezine de 39.8 kilogram yağış düştü. Şiddetli rüzgar nedeniyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde boyu 5 metreyi bulan dev dalgalar oluştu.

Denizin renginin çamura döndüğü dikkati çekerken, dalgalar sahil bandına kadar ulaştı. Konyaaltı Sahili'ne spor için gelen kent sakinleri ise hem bu sahil bandında yürüyüş yaptı hem de dev dalgaları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Antalya'yı fırtına vurdu, 5 metrelik dalgalar oluştu, ağaçlar devrildi - Resim : 1

HORTUM AĞAÇLARI DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU

Antalya'da Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından dün gece başlayan sağanak ve şiddetli rüzgâr, bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak sürdürdü. Kent merkezinde rüzgârın hızı saatte 31 kilometreyi buldu.

Antalya'yı fırtına vurdu, 5 metrelik dalgalar oluştu, ağaçlar devrildi - Resim : 2

Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi'nde sabah erken saatlerde çıkan hortum ağaçların devrilmesine neden olurken, Fatih Ortaokulu Spor Salonunun çatısını uçurdu.

Şiddetli rüzgâr nedeniyle, apartmanların çatısındaki gütneş panelleri ve evlerin panjurları zarar gördü. Devrilen ağaçlar, park halindeki otomobillere zarar verdi.

Antalya'yı fırtına vurdu, 5 metrelik dalgalar oluştu, ağaçlar devrildi - Resim : 3

Yaşanan olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Fatma Ekmekçi, "Şimdiye kadar böyle bir şeye şahit olmadım. Her şey bir anda olup, bitti. Dışarı çıkıp, baktığımda ağaçlar devrilmiş, spor salonunun çatısı uçmuştu" dedi.

Kaynak: DHA

Antalya