Ali Babacan'dan 'Varlık Fonu' çağrısı

Ali Babacan'dan 'Varlık Fonu' çağrısı

Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının devredilmesine ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İşte size fırsat. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu'nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya'da partisinin 1. Olağan İl Kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'REFORM' ELEŞTİRİSİ

Sözcü'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuk ve ekonomi alanındaki reform açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Babacan şöyle konuştu:

"Reformu işlerin kötüye gitmemesi için, sorunları düzeltmek için reform yaparsınız. Dediler ki, 'Cumhuriyet tarihindeki en büyük reform, Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiştir'. Olanlardan zerre kadar ders almamışlar! Biz reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlar reformdan sorunun ta kendisini anlıyormuş. Ülkemizin bugün her alanda reforma ihtiyacı olmasının sebebi zaten yaptığınız hatalar. Bunun en önemli sebebi de iki yıl önce getirdiğiniz Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Kötü örneği bize kılavuz diye gösteriyorlar. Hani diyorlar ya ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diye. Olur olur, sizin o şatafatlı yazlık, kışlık külliyelerinizden, bilmem kaç uçaklı devlet gezilerinizden bal gibi tasarruf olur."

“VARLIK FONU'NUN İŞLEMLERİNİ AÇIKLAYIN”

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) arasında Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının QIA'ya devrine ilişkin ‘şeffaflık' çağrısında bulunan Babacan “Varlık Fonu aracılığıyla Katar'a satış mutabakatı anlaşması yapmışlar. İşte size fırsat. Şeffaflık öyle 'Şeffaf olacağız' demekle olmuyor. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu'nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın” ifadelerini kullandı.