AK Partili vekilden İmamoğlu'na: Horolop şorolop adam

AK Partili vekilden İmamoğlu'na: Horolop şorolop adam

AK Partili milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İBB Başkanı İmamoğlu için pek de sözlüklerde karşılığı bulunmayan bir tanımlamada bulundu: Horolop şorolop adam

AK Parti'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Horolop şorolop adam" dedi.

AK Parti'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı, Recep Tayyip Erdoğan ile İmamoğlu'nu kıyaslayarak, "Tayyip Erdoğan'ın 1970'lerden beri bir background'u var adamın. Ama bu öyle değil ki. Bu pattadanak önümüze çıktı. Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri" dedi. 

Ahmet Hamdi Çamlı çıktığı bir TV programında Erdoğan'ın İBB dönemi faaliyetlerini anlatarak, İmamoğlu için "Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri" dedi. Sunucunun "Nereden ve nasıl atılmış" sorusu karşısında ise Çamlı, "Stratejik bir şehir olan İstanbul'un milli bir zihniyetten alınıp horolop şorolop bir zihniyete teslim edilmesi" diyerek karşılık verdi. 

Horolop şorolop ne demek sorusuna ise Çamlı, "Ne demek bu horolop şorolop zihniyet. Ben kendisini bir ihanetle suçlamıyorum. Horolop şorolop adamın derdi şudur. Benim bu şekilde literatüre soktuğum çok kelimeler var. Horolop şorolop zihniyet adam günü birlik adam, yevmiyeci yani, günlük adam, derinliği olmayan adam, ilerisi olmayan, backgroundu olmayan basit kar için her şeyi yapabilecek adam" şeklinde yanıt verdi.