AK Parti Milletvekili Yılmaz koronavirüse yakalandı

AK Parti koronavirüs
AK Parti Milletvekili Yılmaz koronavirüse yakalandı

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, son bir haftada dört defa testinin negatif çıktığını belirterek çekilen akciğer tomografisi sonucu kendisine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğunu duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Son bir haftada dört defa testim negatif çıktı. Son üç gündür yüksek ateş nedeniyle hastaneye gittim. En son akciğer tomografisi çekildi ve Kovid tanısı kondu. Evde tedavime devam edeceğim. Kendim için ve tüm hastalar için dua beklerim."

CEVDET YILMAZ KİMDİR?

Cevdet Yılmaz 1967 yılında Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. 

Cevdet Yılmaz, ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 

Cevdet Yılmaz, Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 

23, 24 ve 26. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükümette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AK Parti MKYK Üyesi ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Cevdet Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: AA

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz Cevdet Yılmaz koronavirüs