Adı Cehennem kendi cennet
Şırnak'ta bulunan ve yıllarca terör nedeniyle gidilemeyen Cehennem Deresi, el değmemiş doğası, kanyonu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Türkiye'nin birçok ilinden Şırnak'a gelen doğa severlerin ilk durağı İdil ve Güçlükonak ilçeleri arasında yer alan ve doğasıyla dikkati çeken Cehennem Deresi bölgesi ve Finik Kalesinin eteklerindeki Dicle Nehri oldu. Türkiye'nin birçok şehrinden gelen vatandaşlar, güzel havayı değerlendirerek Cehennem Deresi özellikle ilkbahar aylarında doğaseverlerin vazgeçilmez rotalarından biri haline geldi.
Şırnak'ın saklı güzelliği Cehennem Deresi, bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde mağara, kanyon, vadi, dik yamaçlar, doğal kaynak suyu ve yeşil alanlarıyla doğaseverleri ağırlıyor. Vatandaşlar Cehennem Deresinde özellikle ilkbahar aylarında balık avlama, yürüyüş ve piknik yapma imkanı buluyor.