ABD'li doktorun olay yaratan iddialarına Bilim Kurulu üyesinden yanıt: Hiçbiri doğru değil

koronavirüs
ABD'li doktorun olay yaratan iddialarına Bilim Kurulu üyesinden yanıt: Hiçbiri doğru değil

ABD'li doktor Rashid Buttar koronavirüs salgınıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Buttar'ın açıklamalarına Bilim Kurulu Üyesi Recep Öztürk'ten yanıt geldi.

haberglobal.com.tr / Özel 

ABD'li doktor Rashid Buttar, koronavirüsün laboratuvarda hazırlandığını, HIV virüsü ile birleştirilerek daha ölümcül bir hale getirildiğini iddia etti. Next News Network programında konuşan Doktor Rashid Buttar, dünya üzerindeki koronavirüs ile ilgili komplo teorilerine yenilerini ekledi. 

Çin'in koronavirüsü laboratuvarda ürettiği iddialarına ek olarak ABD'nin suç ortağı olduğunu ifade eden Buttar, virüsle ilgili çalışmaların Amerika'nın fonlamasıyla Çin'e kaydırılmasını, ekonomik nedenlerle üretilip, güçlendirildiğini öne sürdü.

Butter, grip aşısı olanların koronavirüs testinin de pozitif çıkacağını ileri sürerek, yaşanan koronavirüs ölümlerin nedeninin salgın olmadığını savundu.

BİLİM KURULU ÜYESİ ÖZTÜRK'TEN YANIT

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Recep Öztürk, ABD'li doktor Rashid Buttar'ın iddialarına yanıt verdi.

Öztürk ABD'li doktorun videosundaki açıklamalarla ilgili, "Bu videoda virüs bulaşması, teşhisi ve vaka ölümleri hakkındaki açıklamalar tamamen yanlıştır" dedi.

Buttar'ın açıklamalarının temel tıp bilgilerine de ters olduğunu kaydeden Öztürk, "İtibar edilmemesi gereken açıklamalardır" ifadelerini kullandı.

Prof. Öztürk, "Virüs bulaşması, virüse HIV'den parça eklenmesi ve hastalık hakkındaki hiç bir bilgisi doğru değil" dedi.

koronavirüs ABD Koronavirüs salgını