21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı davasında tahliye

Kartal'da çökmesi sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt Apartmanı davasında son tutuklu isim de tahliye edildi

Kartal'da binanın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı davasında son tutuklu sanık Uğur Mısırlıoğlu'nun da tahliyesine karar verildi. Böylece dava kapsamında tutuklu hiçbir isim kalmadı.

YEŞİLYURT APARTMANI DAVASI NEDİR?
İstanbul Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu 21 kişi ölmüş ve 17 kişi yaralanmıştı. Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin açılan davada 3 sanık yargılanıyordu. Bu sanıklardan biri firari, biri tutuksuz, biri ise tutuklu yargılanıyordu.
İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında sorgusu yapılan İnşaatın Teknik Uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, böyle bir olaydan dolayı tutuklu olmaktan üzüntü duyduğunu belirterek, "Ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 4.5 aydır tutuklu bulunmamın nedeni müteahhit Hasan Yeşilyurt'un ölmüş olmasından dolayı sorumlu tutulamamasıdır" demiş ve suçlamaları kabul etmemişti. 

İNŞAAT TEKNİKERİ İMZASINI KABUL ETMEDİ 

Davanın tutuksuz sanığı olan inşaat teknikeri Arzu Baran ise, olay tarihinde 17 yaşında olduğunu belirterek, "Olay tarihinde yapı ressamı olarak çalışıyordum. Projedeki ismimin olduğu yerdeki imza bana ait değildir. O zaman 17 yaşındaydım. Bu konuda bilgi ve tecrübem yoktu. İmza bana ait değil, olsa bile bütün sorumluluğun üzerime yıkılmasını kabul etmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" demişti.

İDDİANAMEDEN 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, inşaatta standartlara uymayan beton kullanıldığı, betonun deniz kumundan yapıldığı belirtilerek, betonun TSE standartlarına uygun olmadığı bilgisine yer veriliyor. Standartlara uygun olmayan betonun binanın yıkılmasında ana etken olduğu savunulan iddianamede, binanın en ve boyunun da projeye uygun olmadığı, 7 katlı binanın 2 katının kaçak yapıldığı, 7 kat olarak hesaplanan binaya 9 katın yükünün taşıtıldığı kaydediliyor.

İddianamede binanın projesini oluşturan mimar Suzan Çayır, inşaatın teknik sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve inşaatın teknikeri Arzu Baran için, "Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. 


son dakika son dakika haber