İngiltere Almanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020
İngiltere Almanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020'de son 16 turunda İngiltere ile Almanya karşı karşıya geliyor. Peki çeyrek finale çıkacak takımı belli edecek karşılaşma saat kaçta başlayacak ve hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak. İngiltere Almanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020'de son 16 turunda İngiltere Almanya karşı karşıya geliyor. Saat 19:00'da başlayan müsabaka TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanıyor. 

Saat 19:00'da başlayan müsabaka İngiltere'de Wembley Stadyumu'nda oynanıyor. Müsabakanın hakemi ise Danny Desmond Makkelie.

İngiltere grupta Hırvatistan ve Çekya'yı yenerken İskoçya ile berabere kaldı ve hiç gol yemedi. Almanya ise Fransa'ya yenildi, Portekiz'i mağlup etti, Macaristan ile ise yenişemedi.

İki takım arasında oynanan son maç 0-0 berabere tamamlanmıştı.

İngiltere Almanya maçı saat kaçta hangi kanalda?

İngiltere ile Almanya arasında oynanan karşılaşma saat 19:00'da başladı ve TRT 1 kanalından şifresiz ve canlı olarak izlenebiliyor.

İngiltere vs. Almanya

İngiltere ile Almanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde üçüncü kez karşı karşıya geliyor. İki ülkenin ilk maçını 1996 yarı finalinde Almanya (seri penaltılar sonucunda), ikinci karşılaşmasını ise Euro 2000 gruplarında İngiltere kazandı.

İngiltere ile Almanya, Wembley Stadyumu'nda 13'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu stattaki ilk beş Almanya maçının dördünü kazanan İngiltere (1M), daha sonraki yedi karşılaşmada galibiyet alamadı (2B 5M).

İngiltere ile Almanya, büyük turnuvalar tarihinde sekizinci kez karşı karşıya geliyor. Daha önceki yedi maçta taraflar ikişer galibiyet alırken, üç karşılaşma berabere sonuçlandı.

Wembley Stadyumu'ndaki 300'üncü maçına çıkmaya hazırlanan İngiltere (187G 73B 39M), ev sahibi statüsünde çıktığı 14 büyük turnuva maçının hiçbirini kaybetmedi (9G 5B).

İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı hiçbir eleme turu maçını 90 dakika sonunda kazanamadı (4B 2M). Bu aşamalardaki dört karşılaşması seri penaltılarla sonuçlanan İngiltere, sadece Euro 96'da İspanya'yı bu şekilde eleyebildi.

Boy gösterdiği son üç Avrupa Şampiyonası'nda da yarı finale kalmayı başaran Almanya, 1996'dan bu yana gruptan çıktığı turnuvaların tamamında son dört takım arasında yer aldı.

Son dört galibiyetini de 1-0'lık skorlarla alan İngiltere, daha önceki 26 galibiyetinin dördünü bu skorla elde etmişti. Ada ülkesi, tarihinde sadece bir kez bu şekilde üst üste beş galibiyet aldı (1990).

Büyük turnuvalarda çıktığı son sekiz maçta da gol yiyen Almanya, ülke tarihinde en fazla dokuz maçlık bir seri yaşadı (1934-1954 arasında).

İngiltere formasıyla çıktığı son 19 maçta 14 gol atan Raheem Sterling, milli takım kariyerinde kaydettiği 16 golün tamamını resmi karşılaşmalarda buldu. İngiltere tarihinde gollerinin tamamını resmi maçlarda kaydederek Sterling'den daha fazla yüksek sayıya ulaşan tek oyuncu Steve Bloomer (28).

Kulüp kariyerinde Wembley Stadyumu'nda iki gol kaydeden İlkay Gündoğan (2013 Şampiyonlar Ligi finali & 2018 Premier Lig), Per Mertesacker'in ardından hem Almanya Milli Takımı, hem de kulübünün formasıyla bu statta gol sevinci yaşayan ikinci oyuncu olabilir.

trt 1 izle trt euro 2020 İngiltere Almanya maçı canlı izle İngiltere Almanya maçı hangi kanalda trt 4k izle TRT Spor izle