UEFA sordu: EURO 2020'de hangi ülkeyi destekleyeceksin?

Milli Takım EURO 2020
UEFA sordu: EURO 2020'de hangi ülkeyi destekleyeceksin?

UEFA, 11 Haziran ile 11 Temmuz tarihleri arasında 51 maça sahne olacak EURO 2020'ye katılamayan ülkelerin vatandaşlarına "Hangi ülkeyi destekleyeceksin?" sorusunu yöneltti.

UEFA, web sitesi üzerinden dünyanı dört bir yanındaki hangi takımı destekleyeceğine karar verememiş futbolseverler için bir liste hazırladı. 

Futbolseverlerin destekleyecekleri takımı kolayca bulabilmesi için finalist 24 ülkenin özelliklerini açıklayan UEFA, Türkiye için de ilginç ifadeler kullandı.

UEFA, "Eğer savunma sanatlarının hayranıysan Şenol Güneş'in adamlarından oluşan Türkiye, senin takımın" ifadesini kullanırken Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın elemelerde 8 maçta gol yemediğini ve bu özelliğiyle diğer ülkelerden ayrıldığına dikkat çekti. 

Türkiye'nin EURO 2020 elemelerinde son dünya şampiyonu Fransa'dan 2 maçta 4 puan aldığını da hatırlatan UEFA, bu zaferlerin de Türkiye'yi desteklemek için iyi bir neden olduğunu belirtti. 

UEFA, Türkiye'nin EURO 2020'nin açılış maçında Roma'da İtalya ile karşılaşacağını belirterek Şenol Güneş'in "Her açılış maçında sürprizler olur, umarım bir tane de biz yaparız" dediğine dikkat çekti. 

Kaynak: Haber Global TV

UEFA EURO 2020 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası milli takım Şenol Güneş