Volkswagen, otonom minibüsü test ediyor

Volkswagen, otonom minibüsü test ediyor

Volkswagen, Pittsburgh merkezli bir otonom araç start-up'ı olan Argo AI ile birlikte bir otonom minibüs geliştiriyor. Minibüsün 2025 yılında yollarda olması planlanıyor. Minibüs görünüş olarak VW'nin hippi ikonik minibüsünü andıracak

Volkswagen, Pittsburgh merkezli bir otonom araç start-up'ı olan Argo AI ile birlikte bir otonom minibüs geliştiriyor. Minibüsün 2025 yılında yollarda olması planlanıyor. Minibüs görünüş olarak VW'nin hippi ikonik minibüsünü andıracak.

Yarı otonom olarak tasarlanan minibüs insan ve ticari taşımaya elverişli olacak. Minibüsün bu yaz aylarında Münih kentinde test sürüşlerine başlaması bekleniyor. 

VW’nin otonom araçlardan sorumlu müdürü Christian Senger, “ID.Buzz(VW'nin elektrikli minibüsü) ’ın otonom versiyonuyla amacımız, 2025′ten itibaren servis ve teslimat hizmetlerinin ticari dağıtımını kolaylaştırmaktır” dedi.  

Otonom araçlar için teknolojiler geliştiren Argo AI, geçtiğimiz ay kendi son otonom teknolojisini tanıtmıştı. Tanıtılan teknoloji karanlık yollarda yolun 400 metre ilerisini gören bir ışık algılama teknolojisi. Söz konusu teknoloji karanlık yollarda kamera ile daha yüksek çözünürlüklü yol görüşü sunuyor. Argo AI'nın geliştirdiği bu teknoloji Münih'te test edilecek VW'nin yeni minibüsünde ve bazı Ford modellerinde test edilecek. 

Kaynak: Haber Global TV