Türkiye'de aylık geliri 40 bin liranın üzerinde kaç kişi yaşıyor?

Türkiye'de aylık geliri 40 bin liranın üzerinde kaç kişi yaşıyor?

Yeni vergi düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Geliri yıllık 500 bin liranın (aylık 41 bin 666 TL'nin) üzerinde olan kişi sayısını da açıkladı

AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz "Geliri (yıllık) 500 bin liranın üzerinde olduğunu beyan edenler şu anda 46 bin kişi. Yeni yılda sporcu, hakem, sanatçılar ve diğer ücret alanlarla birlikte bu rakamın 100 bine yaklaşacağını bekliyoruz" dedi.

Demiröz ayrıca, ayda 50 bin lira kazanan birinin yüzde 40'lık son dilim vergisini de vermesi gerektiğini ifade ederek, "Sporcular, sanatçılar eğer 500 bin liranın üzerinde gelir elde ediyorsa lütfen beyanname versinler. Giderlerini de belgelesinler ama vergilerini de versinler. Buradan elde edeceğimiz gelir en fazla 1 milyar 500 milyon lira. Çok kazanandan alıp bu paraları sosyal alanlarda harcayacağız." diye konuştu.

Vedat Demiröz'ün yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de 41 bin 666 TL'nin üzerinde aylık gelire sahip olan kişi sayısı 46 bin kişi. 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da "Asgari ücretten vergi alınmaması ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması gerektiği görüşündeyiz. Ayrıca, net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılmasını ve asgari ücretlilere büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesini gerekli görüyoruz" dedi.