Taksitlendirme oto hisselerine yaradı

Taksitlendirme oto hisselerine yaradı

Resmi Gazete'de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğe göre, taşıt satışlarında değerine göre 24 ile 60 ay arasında taksit yapılabilecek. Bu gelişme otomobil hisselerinin güne yükselişlerle başlamasını sağladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğe göre, taşıt satışlarında değerine göre 24 ile 60 ay arasında taksit yapılabilecek. Bu gelişme otomobil hisselerinin güne yükselişlerle başlamasını sağladı. Yatırımcılar taksitlendirme ile taşıt satışlarının satın alımının kolaylaşacağı ve artacağı beklentileriyle otomotiv hisselerini satın alıyor.

Ticari ve binek otomobil üreten Ford Otosan(Froto)hisseleri güne yüzde 3,22 yükselişle başladı. Wolksvagen başta olmak üzere bir çok otomobilin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Doğuş Otomobil(DOAS) hisseleri yüzde 1,40 yükselişle açıldı. Fiat binek otomobillerini üreten Tofaş(TOASO) hisseleri ise 1,82 yükselişle başladı. Otobüs ve ticari araç üreticisi Otokar(OTKAR) hisseleri de yüzde 3,50 yükselişle güne başladı.

Kaynak: Web Özel