Memur-Sen Başkanı'ndan maaşlara düzeltme açıklaması

Memur-Sen Başkanı'ndan maaşlara düzeltme açıklaması

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Ocak ayında tüm kamu çalışanlarının maaşlarına düzeltme yapılacağını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bağlı sendikaların genel başkanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Ali Yalçın, görüşmenin ardından Bakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Yalçın, Ocak ayında tüm kamu çalışanlarının maaşlarına düzeltme yapılacağını açıkladı. 

Başkan Yalçın, 3600 ek gösterge ile ilgili olarak da  "3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız" ifadesini kullandı.

Yalçın'ın açıklamaları:

Kamu işveren heyeti tarafıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Ocak ayı itibarıyla toplu sözleşmemiz devreye girecek, hem beraber çalışılmak üzere karara yansıtılan iki başlığı, ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu hem de 1-30 Eylül arasındaki kur hareketliliğini dikkate alan, alım gücü yükseltilmesi talebini paylaştığımız toplantı gerçekleştirdik.

3600 EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLER

3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile ele alıyoruz. Bu konuda mutabakat sağladık.

İkinci başlığımız sözleşmeliler konusu. Bunu da yeni yılın başlarında gündeme alacağız.

EK PROTOKOL İLE İYİLEŞTİRME

Diğer başlığımız, alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Bunu gündeme yansıtıyoruz. Buna ilişkin temel beklentimiz ek protokolle toplu sözleşmeyi gölgelememesi gerekiyor aradaki dalgalanmanın. Alım gücünün yükseltilmesi konusunda beklentimizi paylaştık. Doktorlar ve sağlık çalışanı özelinde düzenlemenin 21'ine ötelendiği açıklandı. Biz doktorlarımızın çalışma performanslarını görüyoruz. Takdir ediyor ve ücretlerin de kesinlikle hakları olduğu konusunda tereddüt etmiyoruz.

Ek protokol olarak tüm kamu görevlilerini içine alacak şekilde düzenleme gerektiğini dile getirmiştik. Bakan ile konuyu görüştük. Ocak ayı içinde maaşlara yansıyacak şekilde ek protokolde mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim. Asgari ücret tartışmasından sonra kamu görevlilerine ek çalışma için Bakanlıkta bir araya gelmiş olacağız.

TOPLU SÖZLEŞME NASIL YAPILMIŞTI?

Milyonlarca Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta belli olmuştu. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacak.