Pegasus CEO'su Mehmet Nane: Yolcu adedi 80 binden 4 binlere gelmiş durumda

Pegasus CEO'su Mehmet Nane, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen havacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Global'de koronavirüsün sektöre etkileri konusunda açıklamalarda bulunan Pegasus CEO'su Mehmet Nane, şunları söyledi: 

UÇUŞLARDAKİ SON DURUM

Yurt dışına 77 noktaya uçuyorduk, geldiğimiz noktada 0. Yurt içinde 35 noktaya uçuyoruz, orada bir sıkıntı yok ama frekanslarda sıkıntı var. Bugün taşıdığımız yolcu adedi 80 binden 4 binlere gelmiş durumda.

Kredi destek paketleriyle sektörlerin desteklenmesi önemli. Burada ilgili bakanlıklarımıza teşekkür etmek isterim. Hepsi sektörlerin canlanması için hareket ediyor. Burada öncelik tespit etmek önemli. Taşıyıcı sektörlerden havayolları bunlardan bir tanesi.

"TEMMUZ AYINDA İÇ PİYASANIN NORMALE DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

Mayıs sonu ile Ramazan Bayramı'nı yaşayacağız. Havaların ısınmasıyla etkiler azalacak. Temmuz ayında İç talebin artmasıyla birlikte en azından bugünden çok daha iyi olacağımıza inanıyoruz, iç piyasanın normale dönmesini bekliyoruz.

Ülkemizde turizm çok büyük potansiyele sahip. Net istikrar yaratan ve katma değeri ülkemize kalan bir çark ile çalışmaktadır. Turizm tesislerinin büyük bir çoğunluğu Türk şirketlere ait. Bu nedenle havacılık ana desteklenmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Ben Cumhurbaşkanımıza da çok çok teşekkür ederim.

Eğer evde kalmamız gerekiyorsa gerçekten evde kalmamız lazım. Biz 15 gün yolcu taşımasak da katlanırız buna.

UÇAKLAR NASIL TEMİZLENİYOR?

Genel Müdürlüğümüz ve ekip arkadaşlarımızın olduğu alanlarda, Sağlık Bakanlığımızın onayladığı kimyasallarla 90 gün kalıcı etkisi olan dezenfektanlar kullanıyoruz. Uçak içlerimizi her gün derin dezenfektasyon yapıyoruz.

YOLCU HAKLARI

1 yıla kadar yolcu haklarının yanmamasını sağlıyoruz. Burada hak kaybı olmaması için çalışacağız. Daha sonra hakları kullandırmak üzere gerekli tedbirler alınacak. 

pegasus koronavirüs