Milyonlarca emekli için kritik tarih 5 Temmuz! Olası maaşlar belli oldu

Milyonlarca emekli için kritik tarih 5 Temmuz! Olası maaşlar belli oldu

Milyonlarca emekli her yıl Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına zam alıyor. Yapılacak zam tutarında ise, enflasyon rakamları etkili oluyor. Peki tahminler gerçekleşirse emeklilerin yeni zamla birlikte maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Emekli Temmuz zammı için bir kritik veri kalırken, yapılacak zam oranı enflasyon Haziran'da 0 bile çıksa yüzde 6.39 olarak hesaplandı. Peki en düşük ve en yüksek SSK-BAĞKUR emekli maaş zammı ne kadar olacak? işte cevabı...

Emekliler her yıl Ocak ve Temmuz ayında maaşlarına zam alıyor. Yapılacak zam tutarında ise belirleyici etken enflasyon rakamları oluyor.

Açıklanan 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.39 çıkarken, emekli Temmuz zammı 2021 için 1 kritik veri kaldı. Beklenti anketine göre zam oranı yüzde 7.66 çıkacak.  İşte SSK ve BAĞKUR emekli maaş zammı ile ilgili tüm detaylar; Ramazan Bayramı ikramiyelerini zamlı alan emekli, Temmuz zammı 2021 için araştırmalarını sıklaştırdı. Zam oranında enflasyon belirleyici olacağı için veriler merakla izlenirken, ipuçları da geliyor.

Temmuz'da, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılacak. Bunun 5 aylık döneminin verisi belli oldu. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Geriye 1 veri kaldı. 

TAHMİN GERÇEKLEŞİRSE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

EMEKLİ İÇİN KRİTİK TARİH 5 TEMMUZ 

Emekliler 5 Temmuz'da kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı ise yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti.

Memur ve memur emeklisi için ise enflasyon ocaktaki yüzde 3'lük zammı geçtiği için yüzde 3.39'luk fark göründü. İlk 5 aylık enflasyon da yüzde 3'lük yılbaşı zammını aştığından yüzde 3.39 fark oluştu. Haziran ayı enflasyonları, net memur ve emekli zammı ile fark oranını tayin edecek. Ocakta en düşük memur emekli maaşı 3.021 liraya çıkmıştı. Haziranda enflasyon yerinde saysa bile en düşük memur emekli maaşı 3.214 liraya çıkacak. Ocakta en düşük memur maaşı (15/1 hizmetli) 3.523 liradan 3.782 liraya yükselmişti. Son oluşan farkla maaş 4.024 liraya çıkmış oldu. 

5 ayda oluşan yüzde 6.39'luk kümülatif enflasyonla şimdiden en düşük esnaf emekli maaşı 1.763 liradan 1.876 lira oldu. en düşük çiftçi emeklisi aylığı 1.662 liradan 1.768 liraya çıkacak. 

En düşük SSK emeklisi maaşı 2.420 TL'den 2.575 liraya yükselecek.

Emekli emekli zammı ocak temmuz