Microsoft'tan büyük satın alma!

Microsoft'tan büyük satın alma!

Xbox Series X ve Xbox Series S'i çıkarmaya hazırlanan Microsoft, 'DOOM,' 'Fallout,' and 'The Elder Scrolls' gibi kült oyun serilerinin yapımcısı Bethesda'yı 7.5 milyar dolara satın aldı.

Xbox Series X ve Xbox Series S'i çıkarmaya hazırlanan Microsoft,  'DOOM,' 'Fallout,' and 'The Elder Scrolls' gibi kült oyun serilerinin yapımcısı Bethesda'yı 7.5 milyar dolara satın aldı. Anlaşmayla birlikte Bethesda'nın tüm oyun stüdyoları Xbox Studios şemsiye altına girecek.

 

Microsoft CEO'su Satya Nadella konuyla ilgili yayınladığı basın bülteninde, "Rüştünü ispatlamış bir oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak Bethesda, çıkardığı her oyunda başarılı oldu ve birlikte, dünya çapında üç milyardan fazla oyuncu ile stüdyolarımızı güçlendirme hedefimizi daha da artıracağız," dedi.

Bethesda ise yayınladığı basın bülteninde "The Elder Scrolls ve Fallout gibi çok beğenilen ve en çok satan oyun serilerinin yaratıcıları olan Bethesda, Xbox'a geniş ve büyük bir oyun, teknoloji, yetenek portföyü ve satış rekorları kıran ticari başarı geçmişini getiriyor. Anlaşmaya göre Microsoft, Bethesda'nın tepe şirketi ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolar nakit karşılığında satın alacak." denildi. Bethesda'nın eklenmesiyle Microsoft'un oyun stüdyolarının 15'ten 23'e yükseleceği belirtilen bültende Bethesda'nın ikonik oyunlarının Xbox Game Pass'a ekleneceği ifade edildi.

"BUGÜN ÖZEL BİR GÜN"

Xbox'un resmi Twitter adresinde yapılan duyuruda "Bethesda'nın yetenekli takımlarını ve en sevilen oyun serilerini ağırlayacağımız için çok heyecanlıyız" denildi. Duyuruda Bethesda'nın stüdyolarında 2300 kişinin çalıştığı belirtildi. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

bethesda Microsoft oyun