Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'da yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Son iki aydaki 675 baz puanlık faiz artırımının ardından bugün ağırlıklı olarak faize dokunulmaması bekleniyor

Kasım ve Aralık aylarında toplam 675 baz puanlık faiz artırımına giden Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK),bugün saat 14.00'da yılın ilk faiz kararını açıklayacak.

Kasım ayında Naci Ağbal başkanlığında ilk kez toplanan PPK 475 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Aralıkta ise 200 baz puanlık artırımla politika faizini yüzde 17'ye yükseltti. Bugünkü toplantıda ise ağırlıklı olarak politika faizinin sabit bırakılması bekleniyor.

 

Reuters anketine katılan 20 kurumun 15'i politika faizinin sabit tutulmasını, 5'i ise faizlerde artış beklediğini bildirdi. Artış beklentilerinin üç tanesi 50, diğer ikisi ise 100 baz puan yönünde.

AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine katılan 34 ekonomistin de büyük çoğunluğu da politika faizinin sabit bırakılmasını beklediğini belirtti. Ankete katılan ekonomistlerin 2'si 50 baz puan, 4'ü 100 baz puan artış beklerken, 28 ekonomist değişiklik olmayacağını tahmin etti.

Merkez Bankası faiz