Kripto paralarda fırtına haftası

Kripto paralarda fırtına haftası

Kripto paralarda son bir haftada 325 milyar dolar buhar oldu. Önce ABD, sonra Çin'den gelen darbelerle sarsılan kripto para piyasasında başlıca kripto paralar büyük değer kayıplarına uğradı.

Kripto paralarda son bir haftada 325 milyar dolar buhar oldu. Önce ABD, sonra Çin'den gelen darbelerle sarsılan kripto para piyasasında başlıca kripto paralar büyük değer kayıplarına uğradı.

ABD SEC BAŞKANI GENSLER, KRİPTO PARALARA YÖNELİK DÜZENLEME ÇAĞRISINDA BULUNDU

ABD Hazine Bakanlığı, bir kripto para borsasını fidye yazılım saldırılarında rol oynadığı gerekçesiyle ilk kez yaptırım listesine aldı.


Öte yandan ABD'de SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para piyasası için düzenleme çağrısında bulundu. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para birimleri için uzun vadeli bir uygulanabilirlik görmediğini belirterek, yatırımcıları korumanın önemini vurguladı.

Kripto para birimlerini "son derece spekülatif bir varlık sınıfı" olarak tanımlayan Gensler, merkez bankalarını ödeme sistemlerinin nasıl sağlanacağını yeniden düşünmeye zorladığını anlattı.

ÇİN KRİPTO PARA İŞLEMLERİNİ YASAKLADI

 

Kripto paralara karşı sıkı tedbirler uygulayan Çin'den kripto para madenciliğine yönelik yeni bir tedbir kuralları daha geldi. Çin, kripto para madenciliğindeki elektrik kullanımına kısıtlama getiriyor.


Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Çin Merkez Bankası, kriptopara madenciliği ve kriptopara ticaretine karşı bir kez daha harekete geçtiler.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reporm Komisyonu, kriptopara madenciliğinin engellenmesine yönelik olarak bugün bir duyuru yayınladı.

Yeni kripto para madenciliği projelerine finansal destek sağlanmasının sıkı şekilde yasaklanacağın belirten Komisyon, kripto para madenciliği projelerinin elektrik piyasalarında yer almalarına izin verilmeyeceğini de vurguladı. Komisyon, yeni kriptopara madenciliği projeleri üzerinde enerji tüketim kontrollerinin güçlendirileceğini de vurguladı.

Çin Merkez Bankası da kriptopara spekülasyonundan kaynaklı risklerin daha fazla engellenmesi ve risklerin ortadan kaldırılmalarına yönelik bir bildiri yayınladı.

Kriptopara işlemlerinden kaynaklı risklerin takibinin güçlendirileceğini belirten Çin MB, kriptoparalarla ilişkili aktivitelerin yasadışı olduğunu da vurguladı.

 

Bu iki gelişme kripto para piyasalarından 1 haftada 326 milyar dolar sildi. Geçtiğimiz haftaya 2 trilyon 150 milyar dolar seviyesinde başlayan toplam kripto para piyasasının değer bugün 1 trilyon 814 milyar 046 milyon dolara indi. 

Kripto paraların en yüksek hacimlisi Bitcoin son 7 günde yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti. Bitcoin'de son 24 saatlik kayıp ise yüzde 1.5 seviyesinde oldu. Bitcoin şu sıralarda 42 bin 100 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Hacim olarak Bitcoin'in ardından ikinci sırada gelen Ethereum da geride kalan haftada çok sert düşüş yaşadı. Son 7 günde yüzde 17'nin üzerinde değer kaybeden Ethereum, son 24 saatte ise yüzde 3.2 değer kaybederek 2 bin 830 dolar seviyesine geriledi.

Solana, son 24 saatte yüzde 8'in üzerinde geriledi. Kripto para bu düşüşlerin arından 130 dolara çekildi. Solana'nın son 7 günlük düşüşü ise yüzde 19'un üzerinde oldu. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV