KHK ile yerleşen öğrencilerin harç ücretleri belli oldu

KHK ile yerleşen öğrencilerin harç ücretleri belli oldu

Yüksek Öğretim Kurumu, KHK ile kapatılan üniversitelerden diğer üniversitelere yerleşen öğrencilerin harç zammını açıkladı. İşte YÖK açıklamasına, KHK ile yerleşen öğrencilerin 2019-2020 döneminde bir önceki yıla göre ödeyecekleri harç miktarı

YÖK, KHK ile yerleşen öğrencilerin harçları için yapılacak zammı belirledi. Terör örgütü FETÖ'yle iltisaklı oldukları gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden diğer üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin harç zammı artış oranını hesaplayan Yüksek Öğretim Kurum, bu artışın bir önceki yılda ödenen harca yüzde 15.01 zam olacağını belirtti. Dövizle ücret yani harç ödeyenler ise harçlarını zamsız ödeyecek.

667 sayılı KHK Uyarınca ÖSYM Tarafından Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilerek Kayıt Yaptıran Öğrencilerin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretlerine İlişkin Açıklama başlığıyla duyurulan harç zammı için YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumları öğrencilerinin tercih sonucu yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 eğitim-öğretim döneminden sonraki dönemlerde öğrenim ücretlerinin hesaplanmasında bir önceki yıl ödemiş oldukları ücrete o yılın TUİK tarafından yayınlanacak olan Ağustos ayı TÜFE artış oranları uygulanacağı 29.11.2016 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. 

Buna istinaden 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitimlerine devam edecek olan öğrenciler; bir önceki yıl ödemiş oldukları ücretlere TÜİK tarafından yayımlanan Ağustos 2019 dönemi TÜFE artış oranının (% 15,01) uygulanması sonucu hesaplanan tutar üzerinden öğrenim ücreti ödeyeceklerdir. 

Döviz cinsinden belirlenmiş olan ücretlere ise TÜFE artış oranı uygulanmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.