İslam Memiş'ten gram altın için 'puslu hava' uyarısı: Bugünden sonraya dikkat!
Finans analisti İslam Memiş, İsrail'in saldırıları ile başlayan İran-İsrail hava savaşlarının piyasalara olası etkilerini değerlendirdi. İslam Memiş, altın ve gümüş tarafındaki fiyatlamalara dikkat çekti.
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, İran-İsrail savaşının piyasalara etkilerini değerlendirdi.
Ons altın ve gram altında çok sert bir yükseliş olmadığını söyleyen İslam Memiş, bunun dikkat çeken nedenini açıkladı.
İslam Memiş, gümüş fiyatlarındaki şaşırtan gelişmeyi de paylaşarak, uzun vadeli tahminlerini açıkladı.
Sosyal medya kanalından takipçileriyle değerlendirmelerini paylaşan İslam Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.
Memiş, "Konu malum: Savaş! İsrail vurdu, İran misilleme yapıyor. Küresel piyasalarda gergin bir bekleyiş var. Hafta sonu açıklamaları pazartesi günü nasıl fiyatlanacak? Belirsizliğini koruyor" dedi.
İslam Memiş, şöyle devam etti:
2024 yılında aynı şekilde İsrail'in bir saldırısı vardı. 7 Ekim'de tekrar ortalık karıştı. Burada da bir misilleme haberi geldi. Artık önümüzde çok farklı süreç var. Böylesi günlerde hiç kimse önünü göremez.
Petrol fiyatlarındaki bu sert dalgalanma bize neyi işaret ediyor? Bu savaşın kazananı petrol ve savaş tüccarları. Bu lobiler savaşın en çok kazananları. Küçük yatırımcılar petrol yükseldi, altın yükseldi diye çalkantıdan medet umuyor. Ben de kazanırım hayalinde olunmamalı. Bu savaşların kazananı her zaman petrol ve silah lobisi olmuştur.