İBB iştirakinden zam: Hamidiye Su'ya yüzde 22 zam geldi

İBB iştirakinden zam: Hamidiye Su'ya yüzde 22 zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Hamidiye'nin üretip satışını yaptığı suya yüzde 22 zam geldi. İSPARK ve BELTUR'da zam iddialarını twitter hesabından yanıtlayan İBB Sözcüsü Murat Ongun, zam haberini de twitter'dan verdi

İBB Sözcüsü Murat Ongun son dönemde gündem olan İstanbul’daki zamlar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

İSPARK’a zam yapılmadığını belirten Ongun, Hamidiye suya 9 Eylül’de zam yapılacağını belirtti. Ongun, BELTUR'un restoran bölümüne ve kamu hastanelerindeki işletmelerine zam yapılamadığını belirterek, “Sadece sosyal tesis kafeteryalarında ortalama yüzde 20 artış olmuştur” dedi. 

İşte Ongun’un açıklamalarının tamamı şu şekilde: 

İSPARK otopark ücretlerine zam yapılmamıştır. Zam haberleri tümden yalandır. Hamidiye Su 19 lt damacana suyun fiyatı 9 Eylül'de 11 TL olacaktır. Bu ücret muadili markalar ölçeğinde Hamidiye’yi hala en kaliteli ve ucuz marka kılmaktadır. BELTUR'un restoran bölümüne ve kamu hastanelerindeki işletmelerine zam yapılmamıştır. Sadece sosyal tesis kafeteryalarında ortalama yüzde 20 artış olmuştur. Kamuoyuna saygı ile sunulur.

19 lt damacana Hamidiye Su, zam öncesi 9 TL'den satılıyordu.