EYT ve emeklilerin merakla beklediği 'SGK'nın Emekli maaşı hesaplama ekranı' yeniden açıldı! 4A, 4B, 4C Emekli maaşı hesaplama 2023!

e-Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
EYT ve emeklilerin merakla beklediği 'SGK'nın Emekli maaşı hesaplama ekranı' yeniden açıldı! 4A, 4B, 4C Emekli maaşı hesaplama 2023!

Milyonlarca emekli, ne kadar zam alacağını araştırmaya başladı. Emekli ve memur zamları belli oldu. Yüzde 30 zam geldi. Peki, emekli zammı nasıl hesaplanır? İşte emeklilerin ve EYT'lilerin merakla beklediği SGK'nın Emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı. İşte aranan sorunun cevabı...

Ne kadar emekli maaşı alırım, emekli maaşı hesaplama robotu ile hangi emekli ne kadar para alacak sorusunun yanıtı milyonların gündeminde yer alıyor.  SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına uygulanacak zam belli oldu. Yüzde 30'luk zammın ardından emekliler ve EYT'liler  "Ne kadar emekli maaşı alırım?" sorusunun yanıtını arıyordu. SGK'nın Emekli Maaşı Hesaplama ekranı yeniden aktif oldu. İşte konuyla ilgili merak edilenler...

EMEKLİLİKTE MAAŞ HESAPLAMA ROBOTU 2023

4A (SGK) emeklisi olanlar, SGK sistemine "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgilerini girdikten sonra sorgulamasını tamamlayabilir.

4B Bağ-Kur emekli maaşı alan vatandaşlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görüntüleyebilecek. Sayfadaki hizmet dökümü kısmında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih ederek dökümü ve maaş tutarını görüntüleyebilecek.

4C kamu çalışanları, alacakları emekli aylıklarını buradan istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN BURAYA TIKLABİLİRSİNİZ

Emekli maaşı hesaplama

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemlerinin her biri için ayrı hesaplama sayfaları bulunmaktadır. SGK web sitesi üzerinden emekli maaşını sorgulamak ve maaşını öğrenmek isteyenler sırası ile şu adımları takip etmesi gerekmektedir:

Doldurulması istenilen bilgileri girin.

TC Kimlik Numarası, SGK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl, Doğum Tarihi bilgilerinizin doğruluğundan emin olun.

"Sorgula" butonuna tıklayın.

Kaynak: Haber Global TV

milyonlarca emekli