Ehliyet alacaklar dikkat: Direksiyon dersi 60 gün içinde tamamlanacak

Ehliyet alacaklar dikkat: Direksiyon dersi 60 gün içinde tamamlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet alımları için kurs prosedürlerinde önemli değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle artık ehliyet sınavını geçenler artık 60 gün içinde direksiyon derslerini tamamlamak zorunda

Ehliyet almak isteyenleri ilgilendiren önemli bir değişiklik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre artık ehliyet sınavından başarılı olan adaylar için sürücü kursları, en geç 5 iş günü içerisinde adayın direksiyon dersi eğitim planlamasını yaparak merkezi sistem olan MTSK modülüne girmek zorunda. Ayrıca ehliyet sınavını kazanan adayların en geç 60 gün içerisinde direksiyon derslerini de tamamlamış olması gerekiyor.

MOTOSİKLET EHLİYETİ İÇİN 4-6 SAAT KRİTERİ
Ayrıca yönetmelik değişikliğinde motosiklet ehliyeti almak isteyenler için de yeni düzenlemeler var. Buna göre "24 yaşını doldurmuş ve deneyim şartı aranmayan "A" sınıfı sürücü belgesi alacak adaylara, direksiyon eğitimi dersinin en az 4, en fazla 6 saatlik kısmı "A2" sertifika sınıfı direksiyon eğitim ve sınav aracında, geri kalan kısmı ise "A" sertifika sınıfı direksiyon eğitim ve sınav aracında yaptırılır." ibaresi yönetmeliğe eklendi. Yani yeni yönetmelik değişikliğiyle artık motor gücü 15 kilovatı geçen ve 3 tekerlekli olan ya da motor gücü 35 kilovatı geçen ve sepetli ya da sepetsiz olan iki tekerlekli motosiklet ehliyeti almak isteyen, direksiyon eğitiminin 4-6 saatlik bölümünü motor gücü 32 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli motor veya da 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli sepetli ya da sepetsiz motosiklet ile yapacak. Geri kalan direksiyon eğitimi ise A sınıfı motosiklet ile gerçekleştirilecek.