Dolar 7.40'ın üstünde!

Dolar 7.40'ın üstünde!

Dolar, ABD tahvillerindeki sert hareketlerin ardından küresel para birimleri karşısında sıçradı. En büyük darbeyi Türkiye'nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülke para birimleri aldı. Dolar bugüne 7.43 seviyesinden başladı

Dolar, ABD tahvillerindeki sert hareketlerin ardından küresel para birimleri karşısında sıçradı. En büyük darbeyi Türkiye'nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülke para birimleri aldı. Dolar bugüne 7.43 seviyesinden başladı.

2021 yılına hızlı bir şekilde başlayan TL dolar karşısında yılbaşından bu yana edindiği tüm kazanımlarını sildi. 

ABD 10 yıllık tahvil faizleri ani bir şekilde yüzde 1.6'nın üstüne sıçradı. Şubat ayın yüzde 1.04 seviyesinden başlayan ABD 10 yıllık tahvilleri... bir ayda 40 baz puan yükseldi. Bu da doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasını sağladı. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de yüzde 0,24 yükseliş sergiledi. 

TL ile dolar karşısında aynı paralellikte hareketler sağlayan Güney Afrika Para birimi de dolar karşısında TL'den sonra en çok değer yitiren para birimi oldu. 

TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesini sağlayan tek unsur ABD 10 yıllık tahvilleri değil. CHP ile Hükümet arasında süren Merkez Bankası rezerv tartışmaları da kuru baskılayan unsurlardan biri... Ayrıca siyaset gündemine bu kez kabine revizyonu dedikoduları girdi. Bu tartışmalar yatırımcıların takibinde olacak. 

Bugün içerde açıklanacak önemli veri bulunmuyor. Ancak ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve Merkez Bankası rezerv tartışmaları izlenmeye devam edilecek. 

Kaynak: Web Özel

dolar nereye gidiyor?