Disney Plus'ın Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Disney Plus'ın Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Geçtiğimiz ay sonunda RTÜK'ten lisans alan Disney+'ın Türkiye'de yayına başlayacağı tarih belli oldu!

Geçtiğimiz ay sonunda RTÜK'ten lisans alan Disney+'ın Türkiye'de faaliyetlere başlayacağı tarih belli oldu!

Geçtiğimiz ay lisans taleplerini görüşen RTÜK, Disney Plus'ın "internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık" lisans başvurusu da görüşüldü. Yapılan değerlendirme sonucu mevzuatta düzenlenen idari ve mali şartları yerine getiren yurt dışı menşeili yayın kuruluşuna Türkiye'de 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanıyan lisans vermişti.

Bu kararın ardından FOX Türkiye, sosyal medya hesabından Disney+'ın Türkiye'de faaliyete başlayacağı tarihi açıkladı. FOX Türkiye'den yapılan paylaşımda Disney+'ın bu yaz Türkiye'de yayınlara başlayacağı ifade edildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 

"Disney+ bu yaz Türkiye'de! Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve çok daha fazlasını bir arada sunan, dünyanın en sevilen hikayeleriyle dolu yepyeni bir platforma hazır olun."

 

DİSNEY PLUS'IN İLK YERLİ YAPIMI ÇEKİLİYOR

Yaz aylarında Türkiye'de yayına başlayacak Disney Plus'ın ilk yerli yapımı da çekiliyor.  Engin Akyürek’in hikayesinden senaryolaştırılan "Kaçış", Gaziantep’te çekiliyor. 

İlk sezonu 8 bölümden oluşacak dizide ayrıca İrem Helvacıoğlu, Onur Bay, Adem Yılmaz, Sezgin Uzun Bekiroğlu, Aziz Çapkurt, Aras Aydın, Serkan Genç ve Leyla Tanlar yer alıyor.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV