Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz mesajı: Yatırımcımızı ezdirmememiz gerekir

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu. Erdoğan, yüksek faize karşı mesaj vererek, "Yatırımcılarımız ezdirmememiz gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil. Üretim, ihracata yönelik adımlar atabilir miyiz? O da mümkün değil. Bizim bu noktada yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor" dedi.

Erdoğan, "Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları yeni dönemin hazırlıklarıdır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmek bizim görevimizdir" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Sizinle aramızda gönülden gönüle kurulu bir köprü var. Biz buralara gökten zembille inmedik, vesayetin paraşütü ile de gelmedik. Zorlukları tecrübe ederek buralara geldik. 

KKTC TEMASLARIYLA İLGİLİ TARTIŞMA

Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının en anlama geldiğini bilmeyen, orada heyetle verilen görüntünün diplomatik mesajını anlamamış birine ekonomi izah etmek mümkün değildir. KKTC Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor, icabet etmiyor, ben oraya gittim, niye beni götürmedin havasıyla ekmek götürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş bölgesini açmak gibi bir anlayışın var mı? Aynı şeyleri bunlar Azerbaycan'da, Suriye'ye, Libya'da yapmadı mı? Kalkmışlar bunları konuşuyorlar. Bizim muhatabımız milletimizdir. 

TOBB'ın genel kurullarına, şuralarına katılmaya özel önem verdik. Yerli otomobil için babayiğit aradığımda hemen sizler çıkıp bu işe talip oldunuz. Adım adım Türkiye'nin Otomobili projesini hayata geçirdiniz. TOBB'un bu yılki genel kurulu ertelendi. Biz de video konferans ile bir araya gelmek istedik. 

'YÜKSEK FAİZ' MESAJI: YATIRIMCIMIZI EZDİRMEMEMİZ GEREKİYOR

Bu arada özellikle yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin temsilcileri olan sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil. Üretim, ihracata yönelik adımlar atabilir miyiz? O da mümkün değil. Bizim bu noktada yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Aldığımız tüm kararlarda, attığımız tüm adımlarda ortak akıldan faydalanıyoruz. Yüksek faizden arındırılmış, istihdamdan finansmana, nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik. 

Bir anda içeride ve dışarıda büyük bir saldırı dalgası ile karşılaştık. Gezi ile başlayıp sınırlarımızın kuşatılmasına, ekonomimize kurulan tuzaklara kadar hepsini birer birer boşa çıkardık. Tüm gücümüzle istiklal ve istikbal mücadelemize yoğunlaşırken yatırımları ve ekonomiyi de ihmal etmedik. Türkiye'yi yüzlerce büyük proje ile donattık. Bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda önemli adımlar attık. Nice harekatları yaptık. Güçlü sanayi altyapımız, zengin insan altyapımız ve girişimcilerimiz sayesinde her zorluğu aşacak yeni yollar bulduk. İstanbul'a kazandırdığımız 3. havalimanımız 2023 vizyonunun en önemli altyapılarından biri. Değerini salgında çok daha iyi anladığımız şehir hastaneleri ile kapsamlı GSS bile başlı başına bir başarı hikayesidir. İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1008'er odalı iki hastaneyi kısa sürede yaptık. 

HUKUK VE EKONOMİ REFORMU

Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları yeni dönemin hazırlıklarıdır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmek bizim görevimizdir. Ülkemiz hazırlık dönemini geri bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor. Eylül ayına ilişkin gelen öncü verilerle 3. çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız kesinleşmiş oldu. Enflasyonla mücadele de en önemli önceliğimizdir. Mali disiplini koruyarak yapısal ve mikro reformları hayata geçirerek değişim çizgimizden sapmayarak, istihdam ve büyüme anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz. Sorunları piyasa ekonomisi kuralları ile çözeceğiz. Salgın tedbirlerinin yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Elimizdeki imkanları sonuna kadar sıkıntıları azaltmanın gayreti içindeyiz. Önümüzdeki yıl inşallah bugünleri acı bir tebessümle yadedeceğiz.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber