Borsalarda salgın endişeleri

Borsalarda salgın endişeleri

Koronavirüs salgınının 2. dalgasının yeniden kapanmalara yol açacağı endişeleriyle Borsalarda satışlar yaşanıyor. Avrupa Birliği'nde gelen 3. çeyrek büyümesi yüzde 8.2 ile rekor kırmasına rağmen AB borsalarıyla birlikte BİST'de de satışlar devam ediyor.

Koronavirüs salgınının 2. dalgasının yeniden kapanmalara yol açacağı endişeleriyle Borsalarda satışlar yaşanıyor. Avrupa Birliği'nde gelen 3. çeyrek büyümesi yüzde 8.2 ile rekor kırmasına rağmen AB borsalarıyla birlikte Borsa İstanbul'da da satışlar devam ediyor.

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısını yüzde 1.56 değer kaybıyla 1.109 puan ile geçirdi. Toplam işlem hacmi ise 10.3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1.83 gerileme ile Borsa İstanbul'un düşüşüne öncülük etmeye devam ediyor. 

Borsa İstanbul ile birlikte küresel borsalarda salgın endişeleriyle satışlarla günü geçiriyor. Özellikle AB'de gelen 3. çeyrek büyüme verisi yüzde 8.2 ile rekor kırmasına rağmen AB borsalarında satışlar devam ediyor. ABD vadeli kontratları da ABD borsalarının sert satışlarla açılacağını işaret ediyor. 

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM

Bugüne 8.31 TL'den başlayan dolar kuru yükselişini sürdürüyor. Dolar gün içindeki işlemlerde 8.35'i gördü. Saat 14:01 itibariyle ise 8.30'a geriledi.

Bugüne 9.71 TL'den başlayan Euro kuru da saat 14:01 itibariyle 9.70 seviyelerinden işlem görüyor.

Kaynak: Haber Global TV

borsa piyasa