BB Enerji'nin Türkiye pazarındaki yeni konsolidasyonu yayımlandı

BB Enerji'nin Türkiye pazarındaki yeni konsolidasyonu yayımlandı

BBE Energy Grubu'nun yerel iştiraki olan BBE Enerji tarafından tüm hisseleri satın alınan Hypco'nun Hypco Green konsepti dikkat çekiyor.

Şirket 2021 yılında ülkedeki güvenilir ve güçlü bayi ağını daha da genişletirken, çevreye adanmışlık ve Türk toplumuna karşı sorumluluğunun bir görünümü olarak Hypco Green konseptini tanıtma kararı aldı. Güneş enerjisiyle güçlendirilen Hypco Green istasyonları, suyun geri dönüştürüldüğü ve atığın arıtıldığı her türlü kirliliği en aza indirmek için çevre dostu malzeme ve teknolojilerle tasarlandı. İstasyonlarda elektrikli araçlar için gerekli şarj üniteleri de ulaşılabilir olacak.

BB Energy Grubu Yönetim kurulu Başkanı Mohamed Bassatne yaptığı açıklamada, "Türkiye, 30 milyon tonun üzerinde petrol ürünü tüketimi ve kilit bir lojistik merkeziyle büyüyen bir pazar. Şirketimiz, 40 yılı aşkın süredir Türkiye ile ticaret yapıyor ve bizim için dağıtım sektörüne yapılan bu yatırım doğal bir ilerlemedir. Türkiye'ye yaptığımız yatırım, BBE'nin Doğu Akdeniz'de petrol pazarında önemli bir oyuncu olarak konumunu güçlendirecektir. BB Enerji, Dünya çapında Dubai, Londra, Singapur, Kuala Lumpur, Houston, Beyrut, Moskova ve Atina'daki operasyon merkezlerinde olduğu gibi Türkiye'deki faaliyetlerini de daha da genişletmek için ülkede daha fazla yatırım ve stratejik ortaklıklar yapmayı planlamaktadır" dedi.

Hypco Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Hatice Tulum ise "Dünyada, ülkemizde ve sektörde yaşanan tüm zorluklara rağmen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini ve Bunları yaparken çevrenin toprağın, sağlığın ,çocuğun ve kadının korunup gelişmesi için sorumluluk alacacaklarını belirtmiştir." diye konuştu.