Bankanın yanlışlıkla hesabına 120 bin dolar gönderdiği çift 2.5 haftada parayı harcamış

Bankanın yanlışlıkla hesabına 120 bin dolar gönderdiği çift 2.5 haftada parayı harcamış

ABD'de bir banka, bir çiftin hesabına yanlış havale adresi gösterilmesi nedeniyle yanlışlıkla 120 bin dolar transfer etti. Hata hemen fark edildi fakat polis raporuna göre paranın yerinde artık yeller esiyordu

Şöyle düşünün. Bir sabah kalktınız ve bankadan cep telefonunuza bir mesaj gelmiş. Ve diyor ki, "Hesabınıza 120 bin dolar para girişi gerçekleşti". Şöyle bir gözden geçiriyorsunuz: Son zamanlarda bir günde 120 bin dolar kazanmanızı sağlayacak herhangi bir ticaret ya da iş yapmamışsınız. Size böyle bir miras bırakacak herhangi bir akrabanız da yok. Son günlerde herhangi bir şans oyunu da oynamamışsınız. Fakat kontrol ediyorsunuz... Evet, gerçekten orada duruyor. Ne yapardınız? Hemen kendinize bir otomobil alabilirsiniz, uzun zamandır gitmek istediğiniz o çok pahalı tatil için hemen valizleri hazırlayabilirsiniz. Ya da bankayı arayıp sorabilirsiniz: Hesabımda durup dururken neden 120 bin dolar var? Evet, evet, mutlaka bankayı arayıp sormalısınız!..

2.5 HAFTADA 100 BİN DOLARI HARCADILAR!
Polisin verdiği bilgiye göre sabah hesaplarında 120 bin doları (bugünkü kur üzerinden yaklaşık 684 bin TL) bulan Pennsylvania'da yaşayan Robert ve Tiffany Williams çifti bankayı aramamış. Başka bir hesaba para transferi yapmak isteyen bir müşterinin verdiği yanlış hesap numarası nedeniyle bankanın yanlışlıkla 120 bin dolar transfer ettiği Williams çiftinin gelen paranın 100 bin dolarını 2.5 hafta içerisinde harcadığı ortaya çıktı.
Peki bu kadar parayı bu kadar sürede nasıl harcamışlar?
Polisin yaptığı araştırmaya göre çiftin ilk işi gidip bir karavan, bir adet Chevrolet otomobil ve bir yarış arabası almak olmuş. Ayrıca çiftin 15 bin doları da ihtiyacı olan arkadaşlarına dağıttığı belirtiliyor.

PARANIN YANLIŞLIKLA GELDİĞİNİ BİLEREK HARCAMIŞLAR
Aslında banka hatayı hemen fark ederek paranın hemen iade edilmesini talep ediyor, yanlışlıkla gönderilen para iade edilmezse tüm meblağın bankaya geri ödenmesinden mesul olacaklarını da bildiriyor. Fakat bu açıklama çiftin 100 bin dolarlık harcamayı yapmasına engel olmamış.
Polise verdikleri ifadede çiftin hesaplarına transfer edilen paranın yanlışlıkla kendilerine gönderildiğinin farkında olduklarını söylediği de belirtiliyor. Yani aslında çift, parayı iade etmek zorunda olduklarını bilmesine rağmen parayı harcamaktan kendisini alıkoyamamış.
Bankanın ulaştığı Tiffany Williams ilk başta parayı geri ödemek için eşiyle bir ödeme planı çıkarma konusunda çalıştıklarını söylemiş. Fakat sonra ne olduysa birdenbire bankayla iletişime son vermiş.
Şimdi Williams çiftinin hakkında hırsızlık suçlamasıyla dava açılmış durumda.

4.6 MİLYON DOLARI HARCAYAN MALEZYALI ÖĞRENCİ SUÇSUZ BULUNMUŞTU
Benzer bir olay 2016 yılında da yaşanmıştı. 21 yaşındaki Malezyalı bir genç kız, hesabına yatırılan 4.6 milyon dolarlık parayı görünce kendini tutamamış ve almak istediği ne kadar lüks eşya varsa hepsini almıştı. 11 ay boyunca bu durum fark edilmedi. Fark edildikten sonra açılan davada ise genç kız suçsuz bulundu. Genç kızın savunması Williams çiftinden biraz farklıydı. Genç kız, bu parayı hesabına ailesinin gönderdiğini düşünerek harcadığını belirtmiş, 11 ay boyunca banka tarafından aranmamış olmasını da bu düşüncesine destek kanıtı olarak sunmuştu.