Bakan Pekcan: İhracat Haziran'da yüzde 35 arttı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Anadolu Ajansı'nın editör masasında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Pekcan, Haziran'da ihracatın yüzde 35 arttığını ve ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 82,6 olduğunu belirtti.

Ayrıntılar geliyor..Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Anadolu Ajansı'nın editör masasında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Pekcan, Haziran'da ihracatın yüzde 35 arttığını ve ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 82,6 olduğunu belirtti. Pekcan, "Haziran'da ihracat yüzde 15,8 artışla 13,47 milyar dolar oldu." dedi.

Pekcan'ın açıklamlarından öne çıkanlar şöyle;

"Haziran'da ihracat yüzde 15,8 artışla 13,47 milyar dolar oldu. Haziran'da ithalat yüzde 30,0 artışla 16,3 milyar dolar oldu. Haziran'da ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 82,6 oldu.Türkiye olarak pandemide sağlık alanında ayrıştığımız gibi ekonomik alanda da ayrışarak güçlü çıkış sinyali verdiğimizi düşünüyorum. Aldığımız önlemlerle yerli üreticiyi, sanayiciyi korumak için kalkan oluşturduk. Bunları iş dünyasıyla revize edeceğiz. Randevulu Sanal Sıra Projemize pilot olarak Kapıkule'de başlıyoruz. Haksız fiyat artışında 12 bin firma, 57 bin ürün şikayeti geldi. 10 bin firma, 50 bin ürünün incelemesini bitirdik, bir kısmına ceza kesildi. İkinci el araç ve konut satışında ilan edilen fiyat farklılıklarının tespiti konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışacağız."

son dakika son dakika haber