Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklamaları

Bakan Albayrak'tan ekonomi açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Citibank'ın düzenlediği yatırımcılar toplantısında konuştu... Bakan Albayrak, küresel şirketlerin üretimlerini Asya'dan Türkiye'ye yönlendirdiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Citibank'ın düzenlediği yatırımcılar toplantısında konuştu... Albayrak, küresel şirketlerin  üretimlerini Asya'dan Türkiye'ye yönlendirdiğini söyledi. 

Bakan Albayrak, sözlerine şöyle devam etti;

"Bu dönemde küresel şirketlerin Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, şoklara dirençli, güvenilir, dinamik ortaklara ihtiyacı var. Türkiye, yatırımcılara güçlü üretim tabanı, eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu ve lojistik altyapısıyla benzersiz fırsatlar sunuyor. Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi. Türkiye'nin tartışmasız en güçlü yanları, lojistik avantajı, 3 kıtanın birleştiği noktada olması, genç nüfus ve eğitimli iş gücüdür. Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH'si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir pazar. Yeni ekonomik model ihracatı pandemi öncesi seviyeye getirdi. Türkiye, İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde hızla ön sıralara ilerlemesinin yanında, yabancı yatırımcılar için de pek çok avantaj sağlıyor. Türkiye'nin notu makroekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. İstihdam piyasasını yeniden canlandıracağız, dijitalleşme ile destekleyeceğiz. İstihdam da esnek çalışma üzerine kurulu bir model çalışıyoruz. Net söyleyim sermaye kontrolü asla olmayacak."

Aralarında dünyanın en değerli şirketlerinin de bulunduğu toplantıda, doğrudan yatırımlar konusunda Türkiye'deki yatırım imkanları, fırsatlar ve gelişmeler ele alındı. Toplantıya teknoloji, ilaç, otomotiv, enerji, sigortacılık gibi sektörlerden 100'den fazla şirketin temsilcileri katıldı.

 

 

 

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber