Amerikalılar 1200 dolarlık koronavirüs yardımını hisse senetlerine yatırdı!

Amerikalılar 1200 dolarlık koronavirüs yardımını hisse senetlerine yatırdı!

ABD'nin koronavirüs salgının az etkilenmesi için vatandaşlarına yaptığı 1200 dolarlık maddi yardımın çoğu hisse senetlerine gitti!

ABD'nin koronavirüs salgının az etkilenmesi için vatandaşlarına yaptığı 1200 dolarlık maddi yardımın çoğu hisse senetlerine gitti! ABD koronavirüs salgınının etkilerini en aza indirmek için 2 trilyon dolarlık yardım paketi açıklamıştı. Bu pakette kişilere 1200 dolarlık yardım da vardı. 

Geçtiğimiz günlerde CNBC'de yayınlanan bir habere göre bu maddi yardımın çoğu hisse senetlerine gitti ve brokerler yeni hesap açma konusunda hiç olmadığı kadar yoğun. 

Finansal piyasalardaki verileri izleyen şirket Envestnet Yodlee'e göre yardımın en yaygın kullanım biçimi hisse senedi almak... Fakat birinci sırada değil! En düşük hane gelir olan 35 bin dolardan 155 bin+ dolar hane halkı için paranın kullanım biçimlerinde 1. sırada tasarruf var. 2. sırada ise ATM'den nakit çekimi. 3. Sırada ise Menkul kıymet ticareti. 

50 bin dolar ile 155 bin dolar arasında geliri olan vatandaşların çoğu 1200 dolarlık yardımı hisse senetlerine yatırmışlar. 35 bin dolar ve altı geliri olan vatandaşlar ise ev dekorasyonuna ve elektronik cihaz alımına harcamış.

ABD