Altın fiyatlarında son durum

Ekonomi haberleri Gram altın çeyrek altın
Altın fiyatlarında son durum

Gram altın bugüne gerilemeyle 916 liradan başladı. 20 nisan çarşamba günü altın fiyatlarında son durum!

Gram altın bugüne yüzde 0,20 gerilemeyle 916 liradan başladı. Gram altın fiyatları bu haftaya 930 liradan başlamıştı.

Çeyrek altın yüzde 0,33 düşüşle 1.490 TL'den alıcı bulurken, Cumhuriyet altını da yüzde 0,32 gerilemeyle 5.947,00 TL'den alıcı buluyor. 

ONS altın ise küresel piyasalardaki risk iştahının etkisiyle yüzde 0,20 gerilemeyle 1.946,30 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin giderek daha da şahinleşen yönlendirmeleri, Rusya-Ukrayna savaşında yeniden şiddetlenen çatışmalar ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik devam eden endişelerle emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri sonrası tahvil piyasalarında satış eğiliminin güçlendiğini aktaran analistler, ABD'nin 30 yıllık tahvil faizinin Mart 2019'dan bu yana ilk kez yüzde 3'ün üzerine çıktığını ve Fed'in mayısta 50 baz puanlık faiz artışına gideceği ihtimalinin de yüzde 93'e yükseldiğini kaydetti.

Analisteler, G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının toplantısının yanı sıra Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Bahar Toplantılarının gündemin odağında bulunduğunu belirterek, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışının da fiyatlamalar üzerinde etkili olacağını söyledi.

Veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi ile ABD'de Fed'in Bej Kitap Raporu ve ikinci el konut satışlarının takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu aktardı.

Kaynak: Haber Global TV

gram altın çeyrek altın altın cumhuriyet altını altın fiyatları