Tecavüzü normalleştirdiği düşünülen çizgi film karakterine veto

cinsel istismar
Tecavüzü normalleştirdiği düşünülen çizgi film karakterine veto

1945 yılında yaratılan kokarca şeklindeki çizgi film karakteri Pepe Le Pew'in tecavüzü normalleştirdiği savunulduğu için, Warner Bros. tarafından fişi çekildi. Karakter bundan sonra hiçbir Looney Tunes filminde yer almayacak

Çizgi film dünyasının popüler kokarcası "Pepe Le Pew"in fişi çekildi. Bir süredir tartışmaların odak noktasında olan karakter, gelen son tepkilerin üzerine iptal edildi. Bundan sonra hiçbir Looney Tunes filminde, "Pepe Le Pew" karakterine yer verilmeyecek.

Warner Bros., bir süredir yeni bir film üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz ayında yayınlanması planlanan Space Jam: A New Legacy isimli bu filmdeki karakterlerden bir tanesi de Pepe Le Pew idi. Ancak kısa bir süre önce, Pew'in bu filmden kaldırıldığı söylentileri ortaya atıldı. Webtekno'nun The Hollywood Reporter'a dayandırdığı haberine göre ise Pepe Le Pew hem Space Jam: A New Legacy filminden kaldırıldı hem de bundan sonra hiçbir projede yer almayacağını doğrulatmayı başardı. 

Peki bir çizgi film karakteri için neden böyle bir karar verildi? 

PEPE LE PEW'İN TECAVÜZÜ NORMALLEŞTİRDİĞİNE İNANILIYOR

New York Times, geçtiğimiz günlerde Pepe Le Pew ile ilgili bir makale yayımlayarak, çizgi film karakterinin, tecavüzü normalleştirdiği savunulmuştu. 

İlk kez 1945 yılında kullanılmaya başlayan karakter, o yıllardan beri hep aynı kişilik özelliklerine sahipti. Her çizgi filmde başka bir karakteri baştan çıkarmaya çalışan Pepe Le Pew, zaman zaman başka taraflarca da eleştirilmişti. 

SİLAHSIZLANDIRILMASI KARARI

Geçtiğimiz Haziran ayında da HBO Max'de yeniden yayınlanmaya başlayan Looney Tunes çizgi filmlerindeki karakterlerin silahsızlandırılması kararı alınmış, yeni maceraların yapımcılığını üstlenen Warner Bros.'dan Peter Browngardt'ın açıklamasına göre karakterlerden biri olan Fudd'un Bugs Bunny'nin peşine düşeceği ama onu yakalamak için daha yaratıcı yöntemlere başvuracakğı ifade edilmişti. Elmer Fudd'ın elinde ateşli silah yerine tırpan olacağı söylenirken, ABD'de bireysel silahlanma ve buna bağlı olarak artan suç oranı, ülkenin en büyük sorunları arasında olarak gösterilmesine bir çözüm olarak ortaya koyulmuştu.