Japonya'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti!

Japonya'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti!

Japonya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle Japonya'da ilk ölümün gerçekleştiğini, hayatını kaybedenin 80 yaşında bir kadın olduğunu açıkladı

Japonya’da karantina altında bulunan gemide bugün 44 yeni vakanın tespit edilmesiyle, ülkede şimdiye dek belirlenen vaka sayısı 248'e yükselmişti. Son vaka ile birlikte ülke geneli vaka sayısı 249'a çıktı. Daha önce de Çinli turistleri taşıdığı belirtilen bir otobüs şoförüne korona virüsü bulaştığı tespit edilmişti.

GEMİ, 4 ŞUBAT'TA KARANTİNAYA ALINMIŞTI 

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'na yanaşan yolcu gemisi, daha önce gemide seyahat eden Hong Konglu bir yolcuda Kovid-19'a rastlanmasının ardından 4 Şubat'ta karantinaya alınmıştı. 

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.
Çin'de, Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 1368'e, virüs bulaşan kişi sayısı 59 bin 883'e yükselmişti.
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, önceki gün Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüse, "Kovid-19" adının verildiğini duyurmuştu.
son dakika son dakika haber