ABD-Rusya gerilimi tırmanıyor: Rusya'dan Biden'ın Putin'e 'katil' sözüne peş peşe açıklama!

ABD Rusya Vladimir Putin son dakika son dakika haber Joe Biden
ABD-Rusya gerilimi tırmanıyor: Rusya'dan Biden'ın Putin'e 'katil' sözüne peş peşe açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden'dan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Biden, "Putin ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyecek, Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum" dedi. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan geldi

ABD Başkanı Joe Biden Rusya Devletbaşkanı Vladimir Putin'in geçen sene yapılan ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmenin bedelini ödeyeceğini söyledi. ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporu Putin'in 2020 seçimlerinden Donald Trump'ın galibiyetle ayrılması için çalışma yürüttüğüne dair bilgiler yer alıyordu.

Biden ABC kanalına yaptığı açıklamada "O bunun bedelini ödeyecek" dedi. Putin'e nasıl bir bedel ödetileceği sorusuna ise Biden "Yakında göreceksiniz" yanıtını verdi.

Zaharova, "Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılacağını ve nereye taşınacağını analiz etmek üzere istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya çağırıldı" dedi.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Biden'ın açıklamaları Rusya ile ilişki kurmak istemediğini gösteriyor. Biden'ın Putin'e dair sözleri teammül dışı ve çok kötü, ilişkimizi gözden geçireceğiz" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ayrıca, geri çağrılan Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile Putin'in yapılan açıklamalar hakkında görüşme planı olmadığını söyledi. 

ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarının ardından ilk açıklama, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan geldi. Antonov, iddialara ilişkin olarak "ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington'un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor. Amerikan yönetiminin bu tavrı, acil sorunlara karşı çözüm bulmak için eşit ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloga uzak" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova ise Rossiya 24 televizyonuna değerlendirmede bulunarak, "Sanki Amerikan gizli servisleri bu tür belgelerle varlıklarını ve faaliyetleri için tahsis edilen muazzam bütçeleri haklı çıkarmak istiyorlar gibi" dedi.

Amerikan istihbaratının birkaç yıldır, müdahale olasılığından endişe duyduğu, müdahale olduğu ya da planlandığını tespit ettiği yönünde 'aynı şeyleri tekrarlayıp durduğunu' anımsatan Zaharova, "Amerikan vergi mükellefinin ödediği parayla çoktandır şunu söylemeliydiler: 'Amerikalılar rahat uyuyun, biz sizi koruyoruz.' Bu yüzdendir bu rapor kabul edilmiyor; çünkü bu, sıradaki yalan, dezenformasyon, düzmeceler dizgesi" ifadelerini kullandı. 

 

RAPORDA KRİTİK PUTİN DETAYI

ABD Ulusal Güvelik Komisyonu tarafından hazırlanan ve gizliliği kaldırılan bir raporda, Rusya ve İran'ın, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump arasındaki 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmek için operasyonlar gerçekleştirdiği bildirildi. 

ABD Adalet Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) içinde bulunduğu Ulusal Güvelik Komisyonu tarafından hazırlanan ve gizliliği kaldırılan raporda, Rusya ve İran’ın, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump arasındaki 2020 başkanlık seçimlerine müdahale etmek için operasyonlar gerçekleştirdiği ifade edildi.

Raporda, Trump ve Biden arasında süren seçim yarışının sonuçlarını Trump lehine etkilemek üzere Rusya’nın Başkan Biden’ın adaylığını ve Demokrat Partiyi karalama çalışması ile Trump’ı destekleyerek seçim sonuçlarına güveni azaltmaya çalıştığı ifade edildi. Bu çalışmaların ise “çeşitli Rus organizasyonları tarafından” yürütüldüğü açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ve diğer üst düzey Rus yetkililerin durumdan haberdar olduğunun düşünüldüğü belirtilen raporda, Ukraynalı Andriy Derkach’ın özellikle Putin’in bilgisi dahilinde ve Rusya’nın amaçları doğrultusunda seçimlere etki etmeye çalıştığı bilgisi yer aldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber