ABD'nin efsanevi sunucusu Larry King hayatını kaybetti

son dakika 2021'de hayatını kaybeden ünlüler
ABD'nin efsanevi sunucusu Larry King hayatını kaybetti

Larry King Live adlı programı sunan ABD'nin en ünlü televizyon ve radyo sunucusu Larry King 87 yaşında hayatını kaybetti

ABD'nin sevilen talk-show efsanesi Larry King'in uzun süren hastalığının ardından 87 yaşında hastanede hayatını kaybettiği doğrulandı. King'in kalp hastalığı olduğu biliniyordu. Bir süre sonra ise hastaneye kaldırıldı. 19 Kasım'da 87. doğum gününü hastanede geçirmesinin ardından, hayranlarına Twitter'dan bir mesajla iyi dilekleri için teşekkür etti. 

Yıllardır kalp rahatsızlığı olan, hatta bu durumdan da bahsettiği hayatını anlattığı iki kitap yazdı. Kasım 2019'da neredeyse ölümcül bir felç geçirdikten sonra birkaç hafta komada kaldı. 

King'in Meksikalı medya patronu Carlos Slim ile kurduğu Ora Media'dan yapılan yazılı açıklamada, ünlü sunucunun, Kovid-19 nedeniyle Los Angeles'ta kaldırıldığı hastanede bu sabah yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, "63 yıldır, radyo, televizyon ve dijital medya platformlarında Larry'nin binlerce röportajı yayımlandı, binlerce ödül adı. O eşsiz bir yetenekti." ifadelerine yer verildi. 

87 yaşında olan King, meslek hayatının neredeyse yarısı boyunca yaptığı ve CNN'de yayımlanan "Larry King Live" programı ile dünya çapında bir üne kavuşmuştu. 

Deneyimli isim, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. King 40 binden fazla politikacı, sporcu, ünlü ve sunucuyla gerçekleştirdiği röportajlarıyla ABD'nin en iyi röportaj yapan ismi ve sunucusu olarak kabul edildi. ABD'nin en iyi program sunucusu olarak tanınmaktadır. Kariyeri boyunca bir kez Emmy, iki kez Peabody ve on kez Cable ACE ödülü kazanmıştır. 

Kaynak: Haber Global TV

Larry King