Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı

koronavirüs
Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı

Birleşik Krallık'ta şok eden koronavirüs haberi.... Prens Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı

Geçtiğimiz günlerde Monaco Prensliğinden yapılan açıklamada, "Monaco Prensi II. Albert'in hafta başında yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumuna ilişkin hiçbir endişe yok." bilgisi paylaşılmış, II Albert’ın teşhisten 9 gün önce Prens Charles’la 10 Mart’ta Londra'da düzenlenen bir etkinlikteki görüntüleri yayınlanmıştı. 

Prens Charles'ın en son birlikte görüldüğü  Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip'in şu anda Windsor Kalesi'nde olduğu aktarıldı. Buckingam Saray'ından yapılan açıklamada, Kraliçe'nin sağlığının iyi olduğu, Prens Charles ile son olarak 12 Mart sabahı görüldüğü, kendisinin sağlığı konusunda uygun görülen tavsiyeler doğruldusunda hareket ettiği aktarıldı. 

Prens Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles'a da koronavirüs testi uygulandığı, sonucun negatif çıktığı belirtildi. Prens ve Düşes'in İskoçya'daki evlerinde karantina altında olduğu ifade edilirken, açıklamada, Prens Charles'in virüsü kimden kaptığının bilinmediği, görevi gereği son haftalarda yüksek mevkideki pek çok isimle bir araya geldiği bildirildi. 

Kraliçe Elizabeth'in ulusa sesleniş yapacağı belirtildi. Bu tarihte 4.kez gerçekleşmiş olacak. Kraliçe son olarak 2002 yılında ölen annesi Elizabeth Bowes-Lyon'ın ardından konuşmuştu. Diğer konuşmalarını ise Prenses Diana'nın ölümü sonrası ve Körfez Savaşı nedeniyle yapmıştı.


son dakika son dakika haber