Küresel Gazeteciler Konseyi'nden Fransa'ya çağrı

Küresel Gazeteciler Konseyi'nden Fransa'ya çağrı

Küresel Gazeteciler Konseyi, Fransa'daki Ermeniler tarafından ölümle tehdit edilen gazeteci Liceron Budulu'la ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Ermeni kökenli Fransız vatandaşlarının adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz" denildi

Fransız TF1 TV kanalında çalışanı Liseron Budul, Azerbaycan'ın Karabağ kentinde cepheden yaptığı röportaj sonrasında Fransa'daki Ermeniler tarafından ölümle tehdit edildi. 

Merkezi Türkiye'de bulunan Küresel Gazeteciler Konseyi (Global Journalism Council) Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı tarafından yapılan açıklamada, "Fransa'daki Ermeni lobisince meslektaşımız Liceron Budulu'nun bu tür bir şiddete maruz kalmasını, hatta baskı nedeniyle bu gazetecinin röportajının siteden kaldırmasını kınıyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kendini dünyanın siyasi merkezi olarak gören Fransız hükümetinin bu konuda acil önlemler almasını, uluslararası hukuku ihlal eden ve bir gazeteciyi öldürmekle tehdit eden Ermeni kökenli Fransız vatandaşlarının adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde Fransa, gazetecilerin mesleki faaliyetlerinin kısıtlandığı ve ifade özgürlüğünün engellendiği ülkeler arasında yer alacaktır.

Bu gazeteci meslektaşımızın başına gelen tatsız olaydan bir kez daha derin üzüntü duyuyor, tehdidi şiddetle kınıyor ve Fransız hükümetine acil adımlar atması çağrısında bulunuyoruz." 

Kaynak: Haber Global TV

Küresel Gazeteciler Konseyi