Koronavirüsten ölen Ukraynalı Belediye Başkanının cenazesine 110 bin kişi katıldı

Ukrayna koronavirüs

Ukrayna'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Harkov şehrinin Belediye Başkanı Gennadiy Kernes için düzenlenen cenaze merasimine 110 bin kişi katıldı.

Ukrayna'da 2010 yılından beri Harkov şehrinde Belediye Başkanı olarak görev yapan ve halk tarafından çok sevilen Gennadiy Kernes, koronavirüs tedavisi nedeniyle Almanya’ya nakledilmişti. Uzun süren tedavi sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde acı haber gelmiş ve Kernes’in koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Almanya ve Ukrayna arasında süren diplomatik görüşmeler sonucunda Kernes’in naaşı Harkov’a getirildi ve cenaze merasimi düzenlendi.

Emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merasime bürokratlar, iş adamları, çalışma arkadaşları, ailesi ve sevenleri olmak üzere 110 bin kişi katıldı. Cenazesini görmek isteyen kalabalık uzun kuyruklar oluşturarak sırada bekledi. Kernes, yapılan merasimin ardından Harkov’daki 2 numaralı mezarlığa defnedildi.

Kernes, 2014 yılında bir suikast girişimi sonucu silahlı saldırıya uğramış ve o günden beri tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmüştü.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Sırp Ortodoks Kilisesi'nin Karadağ Metropoliti Amfilohije, 30 Ekim'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiş, Karadağ'daki salgın tedbirlerine rağmen binlerce kişinin cenaze törenine katılması ve ritüeller gereği metropolitin cansız bedenini öpmesi eleştirilere neden olmuştu. SPC'nin başında bulunan Patrik İrinej de törene katılmış, ardından koronavirüs bulaşmış, 19 Kasım'da durumu ağırlaşan İrinej, bir gün sonra hayatını kaybetmişti. Törene katılan çok sayıda üst düzey kilise yetkilisine de virüs bulaştığı ve hayatlarını kaybettiği biliniyor.

 

 

Kaynak: İHA