Koronavirüste sahtecilik! ABD'den peş peşe dolandırıcılık haberi

ABD koronavirüs
Koronavirüste sahtecilik! ABD'den peş peşe dolandırıcılık haberi

ABD'nin Florida eyaletinde Keith William Nicoletta, koronavirüs yardım fonunu kurduğu sahte işletme üzerinden dolandırırken, Washington'da Johnny Stine adlı kişi, sahte koronavirüs aşısı üretip satarak insan hayatını riske etmekten gözaltına alındı

ABD’nin Florida eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yardım fonunu kurduğu sahte işletme üzerinden dolandıran kişiye 20 yıla kadar hapis cezası verildi.

ABD basınındaki haberlere göre, Keith William Nicoletta sahte bir işletme yoluyla Kovid-19 salgınından zarar gören iş yeri sahiplerinin çalışanlarına ücretlerini ödeyebilmesi için oluşturulan Maaş Koruma Programı'ndan (PPP) 1,9 milyon dolar yardım parası aldı.

Aldığı yardım parasını işletmesinin gideri olarak gösterdiği alanlara harcamak yerine lüks araç ve gayrimenkule harcayan Nicoletta, durumun tespit edilmesi üzerine Ekim 2020'de gözaltına alındı.

Nicoletta, hakkında açılan dava sonucu 20 yıla kadar hapis cezasına mahkum edildi, fon parasıyla edindiği lüks araçlar ve gayrimenkule de el konuldu.

SAHTE KORONAVİRÜS AŞISI SATTI

ABD’nin Washington eyaletinde Johnny Stine adlı bir kişi, sahte koronavirüs aşısı üretip, satarak insanların hayatını riske ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Stine’in ürettiği aşıları internetten 400 dolar ile 1000 dolar arasında sattığı belirlendi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, kanser aşıları da sattığı iddia edilen 55 yaşındaki Johnny Stine’ın, koronavirüs aşısı olduğunu iddia ettiği aşıyı kişilere 400 dolar ile 1000 dolar arasında değişen fiyatlarda sattığı tespit edildi. ABD Başsavcısı Brian T. Moran yaptığı açıklamada, "Bu kişi insanlara test edilmemiş, denenmemiş ve potansiyel olarak güvenli olmayan, COVID-19 aşısı olduğunu iddia ettiği bilinmeyen bir madde enjekte ediyordu" dedi.

Yetkililer, Stine'in, COVID-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen bir pandemi olarak ilan edildiği Mart 2020'nin başlarında internet üzerinden aşı reklamı yapmaya başladığını ifade etti. 

Koronavirüste sahtecilik! ABD'den peş peşe dolandırıcılık haberi - Resim : 2

ABD KÖTÜ GİDİŞATI DURDURAMIYOR

Geçen yılın mart ayından bu yana Kovid-19 salgınının etkisindeki ABD, halen salgın kaynaklı vaka ve ölü sayılarında listenin en başında bulunuyor. Kovid-19 verilerinin derlendiği Worldometers internet sitesine göre ABD'deki vaka sayısı 25 milyonu, ölü sayısı da 435 bini aşmış durumda.

Toplamda 300 milyondan fazla kişinin Kovid-19 testine tabi tutulduğu ülkede, sadece son bir ayda 6 milyondan fazla kişi koronavirüse yakalandı, 92 bine yakın kişi ise hayatını kaybetti.

Bir önceki öngörüsü mevcut rakamlarla örtüşen CDC, yeni raporunda, 20 Şubat 2021'de koronavirüs ölümlerinin 479 binden 514 bine kadar çıkabileceği uyarısında bulundu. 

Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalık Araştırma ve Politika Merkezi Direktörü Michael Osterholm'ün yaptığı, "ABD koronavirüs salgınının en karanlık haftalarına girmek üzere." açıklaması da CDC'nin öngörüleriyle benzerlik teşkil etti.

Kaynak: AA